Betere beslissingen met Business Intelligence: nu voor SnelStart

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: Apr 26, 2019 2:42:29 PM Commentaar

Gerrit Valkenburg van SforSoftware en Klaas Mollema van Hillstar tekenen een samenwerkingsovereenkomst-2

 

Veel bedrijven die het boekhoudprogramma SnelStart gebruiken, willen meer inzicht. Het vastleggen van data is goed geregeld, maar het eruit halen van deze data om hier inzicht in te krijgen in power bi is lastig. Daarom zijn SnelStart partner S for Software en Hillstar Business Analytics een samenwerking aangegaan. Hillstar is gespecialiseerd in het transformeren van bedrijfsgegevens in actiegerichte inzichten. S for Software  helpt ondernemers met een mix van standaard software, koppelingen en maatwerkoplossingen hun bedrijfsproces te managen.

Gerrit Valkenburg van S for Software vertelt: 'We zien dat de rapportagebehoefte van onze klanten groeit. Veel gebruikers hebben te weinig grip op bedrijfsprocessen en ervaren dat ze hun medewerkers nu te weinig kunnen betrekken bij het verbeteren van het bedrijf. Daarnaast wil je snel en betrouwbaar uitzonderingen kunnen zien en daarop in spelen. Bijvoorbeeld of een bepaalde klant al enige tijd geen bestelling heeft geplaatst of steeds iets minder besteld'. Klaas Mollema van Hillstar vult aan 'Business Intelligence (BI) is bedoeld om bedrijfsdata om te zetten in actiegericht inzicht. Dat kan data uit een boekhoudpakket zijn, maar de kracht van BI zit in het combineren van verschillende databronnen. Zo kun je bijvoorbeeld boekhoudgegevens combineren met Warehouse Management Systemen (WMS)'.

 

Het is dus al mogelijk om vanuit verschillende databronnen data in te lezen in Power BI, maar SnelStart was er daar nog niet een van. Dat zou betekenen dat ondernemers die hun administratie bijhouden in dit boekhoudprogramma deze data niet kunnen inlezen in Power BI. Erg zonde, vond Gerrit Valkenburg. Daarom heeft S for Software een koppeling ontwikkeld die een connectie legt tussen Power BI en SnelStart. Hierdoor kan ook deze beschikbare data zorgen voor meer inzicht wat weer kan leiden tot betere beslissingen. Klaas Mollema: ‘Vanuit onze exptertise weten we snel tot de kern van een analytics probleem te komen. Onze consultants kennen de dagelijkse praktijk van de gebruiker van onze software’.

 

De samenwerking tussen S for Software en Hillstar komt voort uit de ICTValley. Dat is een samenwerkingsverband van ICT-bedrijven in en rond Veenendaal. Valkenburg: 'We zijn allebei behoorlijk actief in de ICTValley. Zodoende kom je elkaar regelmatig tegen. Op een gegeven moment hebben we eens gekeken hoe wij met Hillstar data uit SnelStart inzichtelijk konden maken met Power BI. Vanuit mijn klantenkring kwam ook vraag naar meer analytics-mogelijkheden'. Mollema: 'We hadden dus al geïnteresseerde klanten en konden op die manier vanuit een experiment direct een kickstart aan de samenwerking geven.

 

Wat is BI precies?

Binnen een organisatie heb je goede stuurinformatie nodig. Veel bedrijven gebruiken daarvoor het welbekende lijstje in Excel. Maar wanneer de organisatie groeit en je meer vragen vanuit de onderneming krijgt, is dat lijstje niet voldoende. Business Intelligence biedt dan een oplossing in de vorm van één plek waar alle data samenkomt en vervolgens wordt aangeboden in verschillende dashboards voor verschillende rollen binnen de onderneming. Zo kan een salesmanager de gegevens zien die voor hem interessant zijn en kijkt de financieel manager naar data die zijn werk makkelijker maken. Bijvoorbeeld welke klanten al meer dan 30 dagen over de betaaldatum heen gegaan zijn.