Nu starten met verkopen op BOL.com?

Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 6-apr-2020 21:25:05 Commentaar

In de afgelopen 2 weken hebben we opvallend veel ondernemers geholpen met het opstarten van extra business voor hun bedrijf via BOL.com! Waarom? Veel ondernemers zien hun omzet in hun bedrijf, groothandel, winkel of webshop terugvallen. Dan kun je natuurlijk stappen zetten om te proberen extra omzet binnen te halen op je bestaande kanalen maar je kunt natuurlijk ook extra kanalen aanboren! En BOL.com is nu eenmaal een belangrijk kanaal waar zowel particulieren als bedrijven volop hun inkopen op doen.

Natuurlijk moet je best een aantal zaken regelen en ben je een relevant stukje van je marge kwijt, maar een ding is zeker, als je een mooi product hebt tegen in redelijke prijs, dan ga je ook wel omzet maken op BOL.com! Waar je tegenaan loopt als je met BOL.com aan de slag wilt? Een paar aandachtspunten inclusief tips:

Je dient EAN nummers van je producten te hebben

EAN nummers zijn unieke nummers waardoor jouw product een eigen 'identiteit' krijgt en bezoekers eenvoudig kunnen kijken of er andere aanbieders met ditzelfde product zijn. Je kunt op verschillende plaatsen EAN nummers kopen. Een aantal plaatsen zijn:

- EAN Barcode
- Tips van BOL.com voor aanschaffen EAN nummers


Leveren volgens belofte is erg belangrijk

Natuurlijk wil BOL.com haar naar richting haar klanten hoog houden. Daarom hebben ze leverbetrouwbaarheid erg hoog in het vaandel staan. Beloof je 'next-day' dan moet je dat ook doen! Want als je het niet waar maakt kun je zomaar je plekje op BOL.com kwijtraken. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je dit goed inregeld. Een paar tips:

- Koppel je voorraad uit SnelStart met BOL.com
- Zorg voor veiligheidsmarge door in de synchronisatie van de voorraad een automatische verlaging door te voeren

 

Kom goed tevoorschijn

Op BOL.com is het extra belangrijk om je producten er goed bij te zetten. Klanten willen complete informatie en kunnen bij meerdere aanbieders hun producten kopen. Kijk eens goed wat je concurrenten aanbieden en waarmee jij kan uitblinken. Een paar tips:

- Voorzie je productbeschrijving van extra informatie
- Plaats betere of meerdere foto's
- Vraag eerdere klanten persoonlijk om review's
- Snelle levering is voor veel bezoekers belangrijk, dus kun je het snel vertel het dan ook

 

Synchronisatie

Als S for Software kunnen wij u helpen met het snel operationeel komen en werkbaar houden van de order en administratie processen rondom het zaken doen via het BOL.com platform. Welke dingen kunnen allemaal worden geregeld door ons?

- Selectief artikelen inclusief voorraad gegevens synchroniseren
- Orders ophalen
- Verwerking betaalbatch
- Verzendlabels printen
- Status order updaten naar verzonden

Denkt u nu, ik moet dit toch eens gaan verkennen? Bel ons gerust om meer informatie in te winnen, wij helpen u graag verder!

New Call-to-action