In 6 stappen systemen koppelen die nog niet met SnelStart communiceren

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 9-mrt-2020 8:45:00 Commentaar

Een koppeling tussen SnelStart en andere softwarepakketten is een waardevolle toevoeging voor iedere onderneming. Er zijn al tal van systemen die moeiteloos met SnelStart kunnen communiceren. Denk aan webshopsystemen zoals WooCommerce en Magento, kassasystemen zoals MplusKASSA en RKassa, applicaties zoals App4Sales en Outsmart en diensten zoals Teamleader en Payt. Zit uw systeem hier niet bij? Geen probleem. Daar kunnen we namelijk wel voor zorgen!


Stappenplan voor het realiseren van een koppeling met SnelStart

Voor softwarepakketten die nog niet kunnen communiceren met SnelStart, kan software ontwikkelt worden zodat dit wel kan. We kunnen namelijk onze standaard koppel software genaamd S-Connect zo maken dat hij ook kan koppelen met uw systeem.  Hiervoor dienen wel een aantal stappen gevold te worden:

 

Stap 1: Wenseninventarisatie

Bij de eerste stap wordt gekeken naar welk systeem u wilt koppelen aan SnelStart en wat de koppeling moet kunnen. Hier geeft u bijvoorbeeld aan of u orders direct vanuit de webshop of een buitendienst applicatie direct wilt kunnen inschieten in SnelStart.

 

Stap 2: Start van onderzoek naar mogelijkheden

Wanneer wij weten welk softwarepakket u aan SnelStart wilt koppelen en welke functionaliteiten daarbij komen kijken, gaan wij op onderzoek uit. De mogelijkheden van SnelStart kennen wij als geen ander, maar dat ligt natuurlijk anders als het om een voor ons onbekend softwarepakket gaat. Daarom nemen we altijd contact op met de systeembouwer om te bespreken of een koppeling mogelijk is. De meeste systemen zijn opgebouwd vanuit Excel, CSV, XML of API. Met deze componenten kunnen wij ook werken. Als de mogelijkheid bestaat om een verbinding tussen SnelStart en het softwarepakket te creëren, gaan we over op stap drie.

 

Stap 3: Het opmaken van een offerte

Nadat er onderzoek is gedaan naar de mogelijkheden krijgt u van ons een seintje dat we de offerte gaan opmaken. Hierin is terug te lezen welke functionaliteiten er in de software ontwikkeld worden, hoeveel tijd hiervoor staat en natuurlijk wat de kosten hiervan zijn.

 

Stap 4:  Ontwikkeling van de software

Als u het eens bent met de offerte en daarop een akkoord geeft, gaan onze programmeurs aan de slag met de ontwikkeling van de software. Kleine projecten kunnen variëren van 1-2 dagen. Bij grotere projecten met meer wensen moet u denken aan een tijdsbestek van 3-10 dagen. Het is dus geheel afhankelijk van de grote en de complexiteit van het project.

 

Stap 5: Testen van het prototype

Om ervoor te zorgen dat de software echt kan wat beloofd is, kan u in stap vijf het prototype testen. Dit doen we door de nieuwe software te koppelen aan uw SnelStart administratie en de gegevens in te lezen. Vervolgens kunt u de software gaan gebruiken tijdens de dagelijkse werkzaamheden en alle dingen die niet goed verlopen, kunt u noteren. Vervolgens verwerken we deze punten in de software.

 

Stap 6: LIVE!

Alle punten die u heeft aangegeven zijn verwerkt en de software kan live! Het eindresultaat: software dat ervoor zorgt dat uw softwarepakket kan communiceren met uw SnelStart administratie.

 


S-Connect productbeschrijving downloaden

  • Topics: