Hoe kan ik werken met SnelStart en EDI?

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 4-mrt-2019 16:14:00 Commentaar

U heeft een onderneming met een prachtig product, u bent lekker aan het verkopen maar u wilt natuurlijk meer! U wilt dat uw product beschikbaar is voor het grote publiek! Dat kan natuurlijk goed via allerlei retail kanalen, maar zoiets gaat niet vanzelf. En als je dan aan ze mag leveren dient de volgende uitdaging zich aan:

''Als u aan ons wilt leveren moet u wel via EDI met ons communiceren!''


Hoe werkt EDI?

EDI staat voor Electronic Data Interchange. Via EDI kunt u digitaal communiceren met uw klanten en leveranciers. Bestellingen, leveringen en facturen kunt u zo automatisch doorsturen en ontvangen.

 

Er zijn verschillende standaarden binnen elektronische uitwisseling van bedrijfsdata en -documenten; Electronic Data Interchange (EDI) is daar een van. Als twee bedrijven of systemen dezelfde standaard hanteren, kunnen zij automatisch gegevens uitwisselen. U kunt hierbij denken aan orders, leveringsinformatie en facturen.

 

EDI zorgt dus voor een automatische verwerking van opgestuurde informatie. Of dat nu bestellingen, leveringen of facturen zijn. Met EDI wordt alles automatisch afgehandeld. EDI kunt u koppelen aan uw eigen bedrijfssoftware, maar ook aan een boekhoudsysteem zoals SnelStart.

 

EDI koppelen aan uw SnelStart-administratie

Ondernemers die graag willen werken met EDI en een SnelStart-administratie kunnen nog meer voordeel behalen. Het is namelijk mogelijk om deze twee aan elkaar te koppelen. U kunt middels koppelingssoftware bestellingen ontvangen, pakbonnen verzenden en facturen versturen in combinatie met SnelStart.

 

Wat heb ik aan een koppeling tussen EDI en SnelStart?

Een koppeling tussen EDI en SnelStart is ideaal als u veel informatie binnenkrijgt van uw klanten en/of leveranciers via EDI. Veel informatie moet u namelijk ook registreren in uw boekhoudsysteem en als u dit allemaal handmatig moet doen bent u veel tijd kwijt. Buiten de tijd die u eraan kwijt bent, is het maken van een overneem fout snel gedaan. We hebben een kleine selectie gemaakt van de functionaliteit van de koppeling:

  • U kunt eenvoudig inregelen dat binnenkomende orders volautomatisch worden ingelezen in SnelStart, terwijl u zelf bepaalt wanneer pakbonnen en facturen worden verzonden.
  • Optie om van elke ontvangen order direct een INSDES-bericht door te sturen naar de (instelbare) GLN van uw logistieke dienstverlener. Handig als u de opslag en logistiek hebt uitbesteed, en uw logistieke dienstverlener ook is aangesloten op EDI.
  • Van elke binnengekomen order wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het door u opgegeven e-mailadres. Zo kunt u bijvoorbeeld onderweg zien welke orders er binnen zijn gekomen.
  • De mogelijkheid om SnelStart-pakbonnen te verzenden als DESADV. SnelStart-facturen kunt u versturen als INVOIC-bericht.

SnelStart en communiceren via EDI

Het implementeren van een koppeling tussen SnelStart en EDI is heel simpel. Maar voordat u over gaat tot aanschaf en de verkeerde keuzes maakt en zo onnodig geld uitgeeft, is het slim om eerst de volgende stappen te doorlopen:

Stap 1: Vraag welke EDI leverancier uw klant gebruikt

Stap 2: Afstemmen met EDI leverancier

Stap 3: Afstemmen koppelingssoftware 

Stap 4: Aanschaf dienst en software

Stap 5: Installatie koppelsoftware

Stap 6: Testberichten versturen

Stap 7: Live gaan

 

Wanneer de EDI leverancier van uw klant kan werken met koppelsoftware kunt u dus zonder problemen aan uw klant aangeven dat u er klaar voor bent! Werken zij met Transus, SRC, SPFI of Descartes? Dan kunnen wij u helpen met uw koppeling met S-Magazijn EDI.

 

Weten hoe een van onze klanten S-Magazijn EDI ervaart? Lees hier de klantcase!


 

E-Book Efficiënt magazijnbeheer

Meer weten over efficiënt magazijnbeheer? Ga naar www.sforsoftware.nl/magazijnbeheer