Klantcase S-Magazijn EDI

Supporfood klantcase S-Magazijn EDI

Het succes van S-Magazijn EDI bij SupperFood

SupperFood

SupperFood ontwikkelt onderscheidende food-concepten. Denk aan: smaakmakers, sauzen en dressings, maaltijd- en saladeversierders, satésaus en pindakaas. Zij levert deze aan industriële verwerkers en bekende supermarkten, zoals: Albert Heijn, Plus en Aldi. 

Tegen welk probleem liepen jullie aan?

SupperFood ontvangt vele EDI (Electronic Data Interchange) orders per week,  van sommige supermarkten zelfs drie per week. Deze orders dienen soms de volgende dag al geleverd te worden. Dit vraagt om een goed georganiseerd proces.

Eerder kwam een order binnen via een EDI web applicatie. Dit was een apart systeem via internet. Het probleem hiervan was dat de order opgeslagen en doorgestuurd moest worden naar de distributeur: Bakker Logistiek. Zij moesten dit vervolgens handmatig in hun systeem overnemen. Dan pas kon de order worden verwerkt. Dit proces was traag en inefficiënt.

s-flex barcodescanner

Hoe is het probleem opgelost?

SupperFood werkt met het boekhoudpakket van SnelStart en wilde graag een EDI koppeling. S for Software beschikte toen nog niet over die koppeling, maar is deze gaan ontwikkelen. SupporFood is één van de eerste gebruikers van S-Magazijn Logistiek

S-Magazijn Logistiek werkt als volgt: Zodra er een order binnenkomt, wordt deze automatisch in SnelStart geregistreerd en automatisch doorgestuurd naar het systeem van de distributeur. Handmatige handelingen zijn dus verleden tijd!

Bereikte resultaten

Icontijdgrijs

Enorme tijdwinst doordat er geen handmatige handelingen meer nodig zijn in het bestel- en distributieproces.

iconrapportagrijs

Facturatie geschiet automatisch, nooit meer per ongeluk twee keer een factuur sturen of dit vergeten.

Iconpijltjesgrijs

Bij het overnemen van (order)gegevens kan het voorkomen dat er fouten gemaakt worden. Doordat dit nu automatisch wordt overgenomen kunnen er ook geen fouten gemaakt worden.

iconlabelgrijs

S-Magazijn EDI genereert automatisch labels in een vooraf ingesteld standaard format. De lay-out en de plaats van informatie op het label is dus altijd hetzelfde. Dit bespaard tijd en zorgt voor structuur.

Ontdek hoe u uw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren met geavanceerde software

Doorloop uw proces met één van onze experts

Gratis telefonisch consult