Applicatie succesvol aan SnelStart koppelen? Zo doet u dat!

Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 1-okt-2015 16:21:33 Commentaar

We bevinden ons middenin het datatijdperk. Big data is een veel besproken term tegenwoordig. Logisch ook, want data geeft enorm veel inzicht en helpt bestuurders keuzes te maken. Lees voor meer interessante informatie ons blogartikel Business intelligence: maak van je bedrijf een succes!. Door het gebruik van software die data ophaalt en verwerkt, groeit de vraag naar koppelingen tussen deze systemen enorm. Veel organisaties gebruiken namelijk meerdere systemen en willen, met het oog op efficiëntie en optimalisatie, dat deze systemen met elkaar communiceren.

Wij hebben daar ons werk van gemaakt. S for Software koppelt allerlei applicaties aan het administratiepakket SnelStart. Nu koppelt een systeem niet van de een op de andere dag met een ander systeem. In dit artikel delen wij onze ervaring met u en helpen u vast op weg. Want waar moet je nou aan denken als je een applicatie met SnelStart wilt koppelen?

 

Ga na in welke categorie u valt

Standaard koppeling

Wij bij S for Software hebben veel standaard koppelingen met SnelStart. Deze koppelingen worden vaak gebruikt en werken vaak snel en simpel. Dit is voordeliger voor u dan een koppeling die nog niet bestaat en ontwikkeld moet worden. Om te achterhalen of u gebruik kunt maken van een bestaande koppeling, kunt u de volgende pagina’s raadplegen. Alles over S-Connect of Alles over S-Flex.

Maatwerk

Mocht er geen standaard oplossing zijn, dan kunnen wij altijd maatwerk voor u ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk of de data die u uit het ene systeem wil halen een aanvulling is op de data die in bijvoorbeeld SnelStart staat. Weet u zeker dat na de koppeling er geen data ontbreekt?

Online applicatie

Wellicht heeft u een online systeem waarvan u gebruik maakt en dit graag wilt koppelen aan SnelStart. Het is in zo’n geval van belang dat u nagaat of uw systeem zogenaamde XML-bestanden aan kan. Wij bieden een oplossing die data vanuit uw systeem naar SnelStart toestuurt, maar ook een oplossing die zowel data naar SnelStart importeert als data vanuit SnelStart exporteert naar uw systeem.

 

Datum en tijd bijhouden

Een tip voor applicatieontwikkelaars is om het ‘datumtijdstip’ van de laatste wijziging van uw data bij te houden. Hierdoor weet de koppeling welke data nog uitgewisseld moet worden.

 

Extra velden beschikbaar

Een andere tip voor applicatieontwikkelaars is om velden beschikbaar te maken in uw applicatie voor de ID’s van SnelStart, zoals bijvoorbeeld het SnelStart klantnummer of ordernummer. Daardoor kunt u ook in een externe applicatie zoeken op de bij u bekende gegevens.

 

Meer XML-documentatie hierover? Bekijk het hier! 

 

  • Topics: