Business Intelligence: maak van je bedrijf een succes!

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 12-apr-2019 9:55:00 Commentaar

De ontwikkelingen van tegenwoordig gaan sneller dan ooit. De techniek vernieuwt en verbetert voortdurend en het gedrag en de wensen en behoeften van mensen veranderen eveneens. Een organisatie kan dit niet negeren. Stilstand is achteruitgang, en dat is vandaag de dag relevanter dan ooit. Het is daarom ook nodig om continu te reflecteren op eigen bedrijfsvoering, beslissingen en doelstellingen.


In een organisatie moeten beslissingen worden genomen. Deze beslissingen betreffen allerlei zaken. Denk aan: wat zijn onze doelstellingen, hoe gaan we die behalen, met welke en hoeveel mensen gaan we dat doen. Om beslissingen te nemen, moet je goed geïnformeerd zijn. De gegevens die hiervoor nodig zijn liggen vaak opgeslagen in systemen. Deze gegevens noemen ze ook wel Business Intelligence. Business Intelligence moet alleen nog omgezet worden in bruikbare informatie door hier overzicht in te creëren. Het is ideaal om te kijken welke resultaten de genomen beslissingen opleveren.  Hier zijn verschillende tools voor beschikbaar en met deze tools kunt u veel voordeel behalen.

 

Voordeel #1: Inzicht in data

Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel, maar het is dan ook erg belangrijk. In veel organisaties wordt data vastgelegd in systemen en soms wordt daar niets mee gedaan of het systeem wordt zo slecht bijgehouden dat het eigenlijk niet meer bruikbaar is. De data is te vervuild. Zonde! Wanneer u een tool heeft die voor u rapportages maakt, heeft u inzicht in hoe processen verlopen; welke processen lopen goed en welke niet. Dit inzicht is essentieel om goede beslissingen te nemen.

 

Voordeel #2: Flexibele organisatie

Doordat veel informatie snel en gemakkelijk beschikbaar is, kunnen er snel beslissingen genomen worden. Daarnaast is een enorm voordeel van Business Intelligence dat beslissingen ook lager in de organisatie genomen kunnen worden. De informatie en rapportages zijn immers voor iedereen zichtbaar en bruikbaar. Het proces van het nemen van beslissingen is op deze manier een snel proces, waar de afdeling of medewerker direct zelf verantwoordelijkheid kan nemen, zonder hierbij de manager te raadplegen. Het is een goede tool om medewerkers te betrekken bij het verbeteren van het bedrijf omdat ze data kunnen selecteren die voor hen van waarde is. Omdat medewerkers zelf bezig gaan met de targets voor de hun afdeling, hebben managers meer tijd om zich te focussen op de strategie, innovatie en ondernemen.

 

Voordeel #3: Verbetering algemene prestaties

Door inzicht en flexibele en snelle besluitvorming kunnen organisaties bijtijds sturen op ontwikkelingen in de omgeving. U kunt kansen aangrijpen en bedreigingen op tijd signaleren en hierop anticiperen. Hierdoor loopt u niet achter de feiten aan, maar bent u problemen voor. Dit leidt uiteindelijk dus tot een verbetering van de algemene prestaties van een organisatie.

 

Doet u ook mee? Of blijft u toekijken hoe andere organisaties u voorbij gaan?

 

E-book krachtige rapportages downloaden

Meer weten over een rapportagetool als waardevolle toevoeging voor uw onderneming? Ga naar www.sforsoftware.nl/rapportages