Meer speling in uw planning: tijd vrij maken doet u zo!

Door Robin Hendriksen, Gepost op: 8-mrt-2016 14:30:00 Commentaar

planning blog.jpeg

Komt u ook tijd tekort als webshopeigenaar? Of wilt u gewoon is een keer een dag niet volgepland hebben met verplichtingen en taken? Hoe vaak zegt u: ‘’Sorry, dat heb ik niet kunnen regelen, ik had geen tijd meer.’’ Af en toe worden we er gek van. ‘’Dat doe ik zo meteen nog wel even.’’ Ja, is dat zo of neemt u weer iets aan omdat u geen ‘nee’ kunt zeggen? We worden met de week drukker en onze agenda’s lopen vol. Het wordt tijd dat u meer aan uzelf denkt en op een efficiëntere manier tijd vrijmaakt voor uzelf! Wij helpen u graag verder aan de hand van de volgende tips:

 

1. Timemanagement: welke taken zijn belangrijk en urgent?

Het is voor u belangrijk om helder te hebben welke taken u heeft en in welke mate deze belangrijk of urgent zijn. Aan de hand van de timemanagement-matrix krijgt u inzicht waar u uw tijd in investeert en waar u uw tijd verliest. U kunt deze verspeelde tijd verminderen en deze tijd besteden aan andere activiteiten.

De meeste tijd gaat zitten in de activiteiten uit het kwadrant: urgent en belangrijk. Dit zijn vaak de taken die op laatst moment binnenkomen en op korte termijn gerealiseerd moeten worden. De meeste tijd gaat verloren aan urgente, maar onbelangrijke taken. U kent het wel: onderbrekingen, onbelangrijke telefoontjes en bepaalde post. De tijd die hiermee verloren gaat kan beter besteed worden aan taken uit het kwadrant: niet urgent, maar wel belangrijk. Met het oog op efficiënt plannen is het van belang dat taken uit dit kwadrant de nodige tijd en aandacht verdienen. Als u tijd en energie in dit kwadrant kunt steken, heeft u de zaken onder controle. U werkt als ware vooruit en heeft uw planning op orde.

Meer informatie over timemanagement? Lees de blog van Planet of Success.

 

2. Durf ‘nee’ te zeggen

Hoe vaak wordt er aan u gevraagd of je nog snel het één en ander kan regelen? Of iemand zegt: ‘’Mag ik u wat vragen meneer/mevrouw?’’. Familieleden die u iets aanbieden wat u niet mooi vindt of niet wilt hebben. We hebben er eigenlijk allemaal dagelijks mee te maken.

In hoeveel gevallen zegt u nee tegen deze verzoeken? Bijna nooit. Om meer tijd vrij te houden is het van belang dat u ook nee kunt en durft te zeggen. U bent bang om collega’s en andere teleur te stellen of te kwetsen. Echter dit is niet het geval. U zegt nee tegen de werkzaamheden of andere gevallen en niet tegen de persoon zelf.

U wordt minder geleefd en u heeft het zelf voor het zeggen en daardoor voert u activiteiten uit die u zelf leuk en belangrijk vindt. Het is belangrijk dat u voor u zelf weet waar u energie van krijgt en waar u deze kunt verliezen. Door de verloren energie te reduceren, kunt u deze inzetten voor activiteiten waar ze wel succesvol zijn.

 

3. Verzamel activiteiten, plan flexibel

Verzamel gerelateerde activiteiten en maak dit tot één taak. Verzamel alle vragen van werknemers en behandel deze op een vast moment van uw werkdag. Het opsparen van taken bespaart u veel tijd. U zorgt ook voor meer open ruimte in uw agenda. Check uw mail op een aantal vaste tijdstippen op de dag. Zo maakt u daarnaast een taak waar u verschillende mensen terugbelt. Wanneer deze activiteiten verzameld worden, hoeft u maar één keer de taak op te starten en u bespaard zodoende de nodige tijd, het zorgt daarnaast ook voor de nodige structuur in uw werkdagen.

Daarnaast is het verstandig om voldoende bufferruimte in uw agenda te houden. Kies altijd voor ruime tijd. Deze bufferruimte zorgt er voor dat u altijd onverwachte zaken kunt behandelen. Hiermee geeft u, u zelf ook meer ruimte tijdens uw werkzaamheden. Dit zorgt in zekere mate voor een bepaalde ontspanning waardoor u ruimte heeft voor eventuele last-minute klussen die opeens opdoemen.

 

4. Koppel uw webshopgegevens aan uw webshop

 

Met de eerste drie tips heeft u al vrije tijd en ruimte in uw agenda gerealiseerd, echter kunt u nog meer tijd besparen door uw bedrijfsprocessen te automatiseren. Dit doet u door uw webshop aan uw SnelStart-administratie te koppelen. Het gevolg: u kunt meer tijd spenderen aan andere activiteiten voor uw webshop.

Nooit meer uw administratie handmatig bijwerken en invoeren door de mogelijkheden van S-Connect.  Het gemakkelijk koppelen van uw webshopgegevens met uw SnelStart-administratie is in korte tijd geregeld en geautomatiseerd. Heeft u nieuwe producten en bijbehorende artikelcodes? Geen probleem: S-Connect maakt ze automatisch aan. U kunt er ook voor kiezen dit handmatig te doen. De keuze is aan u! Met de koppeling S-Connect is uw administratie altijd up-to-date. Waardoor u altijd werkt met de meest recente gegevens.

S-Connect productbeschrijving downloaden