S for Software Blog

Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.
Het nut van een rapportagetool voor uw productiebedrijf
Door Christiaan Blok, Gepost op: 24-mei-2018 8:51:00 Commentaar

Data en rapportage zijn in veel bedrijven niet meer weg te denken. Door de juiste data in te zetten, kunt u uw bedrijf gericht sturen. Niet alleen zorgt data ervoor dat ‘onderbuikgevoel’ plaatsmaakt voor bewezen resultaat, ook geeft het inzicht in hoe het gaat binnen uw bedrijf. Door de grote invloed van trends, ontwikkelingen en pijnpunten wordt data steeds belangrijker voor productiebedrijven. We gaan in dit blog in op die invloeden en het belang van een rapportagetool.


Topics: rapportage, analyse

Mijn productportfolio uitbreiden of niet? 3 factoren om mee te nemen in uw overweging
Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 17-mei-2018 10:03:00 Commentaar

Herhalend analyseren van het bedrijfsportfolio is belangrijk om te bekijken of een product moet worden afgestoten, of dat het aanbod juist moet worden aangevuld met nieuwe producten. Een goed afgestemd productportfolio is de basis van een succesvolle en duurzame groeistrategie. In dit blog neem ik drie factoren onder de loep waar u rekening mee moet houden bij het maken van keuzes rondom het productportfolio.


Topics: AdminView

Voorkom productiefouten met S-Maat productie
Door Christiaan Blok, Gepost op: 26-apr-2018 10:07:00 Commentaar

Het automatiseren van processen is niet altijd even makkelijk. Soms bestaat er wel software voor het proces dat u wilt automatiseren, maar sluit het niet aan bij uw wensen of zit het niet gekoppeld aan een ander softwarepakket dat u gebruikt. Dat is jammer, want hierdoor worden bedreigingen, die relatief makkelijk op te lossen zijn, niet opgelost.


Topics: S-Maat

In 5 stappen inzicht in de processen van uw magazijn
Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 12-apr-2018 10:05:00 Commentaar

Een goedlopend logistiek proces is van belang voor zowel klant als leverancier. De processen die zich in een magazijn afspelen zijn daar een belangrijk en bepalend onderdeel van. Procesoptimalisatie in uw magazijn kan zorgen voor een betere afstemming binnen de gehele keten. Het vinden van bottlenecks is daarin niet zozeer een lastige taak, maar juist het inzicht krijgen in magazijnprocessen blijkt in de praktijk uitdaging. In de 5 stappen in deze blog, nemen we u mee naar inzicht in de processen van uw magazijn.


Topics: S-Flex

Hulp voor je webshop: chatbot of livechat?
Door Christiaan Blok, Gepost op: 22-mrt-2018 9:28:00 Commentaar

Heeft u het ook zo druk met het beantwoorden van vragen via e-mail en telefoon en denkt u: “dat moet sneller kunnen”? Dan zijn een chatbot of livechat voor uw webshop vast wel eens in u opgekomen. De chatbot en livechat kunnen niet alleen voor uw klanten veel opleveren, maar ook voor uw bedrijf!


Van bestaande klant naar loyale ambassadeur
Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 8-mrt-2018 8:10:00 Commentaar

Als ondernemer zit het in u om nieuwe kansen te ontdekken en benutten. Daardoor focust u zich automatisch op het aantrekken van new business en het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Het voelt goed om een slinger aan de bel te mogen geven als er weer een grote order is geplaatst. Toch mogen huidige klanten niet uit het oog worden verloren. Feit blijft namelijk dat het effectiever is om een bestaande klant te behouden, dan een nieuwe aan te trekken.


Innoveren als onderneming: dat doet u zo!
Door Christiaan Blok, Gepost op: 22-feb-2018 8:23:56 Commentaar

Dat verandering 'de enige constante is', hebben we vaker gehoord. Maar waarom is het zo belangrijk om dit als onderneming niet voor lief te nemen en steeds weer op de hoogte te zijn van ontwikkelingen? En hoe kunt u werkelijk vormgeven aan innovatie voor uw bedrijf?


Optimaal voorraadbeheer bij meerdere verkoopkanalen
Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 8-feb-2018 9:35:00 Commentaar

De combinatie van een webshop en fysieke winkel(s) wordt steeds waardevoller, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Niet alleen staan ondernemers voor uitdagingen op het gebied van bedrijfsvoering, maar ook het creëren van optimaal voorraadbeheer staat hoog op de agenda. Eén van de grootste uitdagingen is het afstemmen van de voorraad op de verschillende kanalen. Ondanks de uitdagingen, zijn meerdere verkoopkanalen het waard. In dit blog gaan we in op de voordelen van meerdere kanalen en leggen we uit hoe u optimaal voorraadbeheer kunt realiseren.


Topics: S-Flex

Vraag en aanbod optimaal op elkaar afstemmen? 3 tips voor uw productiebedrijf!
Door Christiaan Blok, Gepost op: 23-jan-2018 11:55:42 Commentaar

vraag aanbod afstemmen productiebedrijf.jpeg

Het lijkt zo eenvoudig. Met een paar muisklikken is een product besteld. En loopje naar de bouwmarkt, en u kunt aan de slag. Welkom in de wondere wereld van logistiek. In dit nemen we vraag een aanbod nog eens onder de loep. Het afstemmen van vraag en aanbod is belangrijk om tot een evenwichtige prijs voor uw product(en) te komen. Er zijn altijd verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de vraag naar een bepaald product. Het is de kunst om zoveel mogelijk grip te hebben op alles wat invloed kan hebben op de vraag. Is dat niet altijd mogelijk? Dan is het belangrijk om op zijn minst de juiste data en tools te hebben om eventuele veranderingen in de vraag zoveel mogelijk te kunnen voorspellen.


Topics: AdminView, Logistiek

Investeren in een rapportagetool: dit levert het u op!
Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 11-jan-2018 10:30:00 Commentaar

Jaren geleden werd het gebrek aan data of goede software gebruikt als hét excuus om niet bij te sturen. Dit excuus heeft in 2018 plaatsgemaakt voor het excuus ‘gebrekkige rapportages’. Over het belang van kwalitatieve rapportages kon u lezen in onze vorige blog. Het helpt onder andere om toekomstige ontwikkelingen sneller te kunnen signaleren en het geeft inzicht in uw financiële situatie, waardoor u op tijd bij kunt sturen. In dit blog gaan we in op een veel gestelde vraag: is een rapportagetool wel mijn investering waard?


Topics: AdminView