S for Software Blog

Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.
Investeren in een rapportagetool: dit levert het u op!
Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 11-jan-2018 10:30:00 Commentaar

Jaren geleden werd het gebrek aan data of goede software gebruikt als hét excuus om niet bij te sturen. Dit excuus heeft in 2018 plaatsgemaakt voor het excuus ‘gebrekkige rapportages’. Over het belang van kwalitatieve rapportages kon u lezen in onze vorige blog. Het helpt onder andere om toekomstige ontwikkelingen sneller te kunnen signaleren en het geeft inzicht in uw financiële situatie, waardoor u op tijd bij kunt sturen. In dit blog gaan we in op een veel gestelde vraag: is een rapportagetool wel mijn investering waard?


Topics: AdminView

Goede rapportages? Een kans voor ondernemers!
Door Christiaan Blok, Gepost op: 21-dec-2017 11:59:49 Commentaar

Rapporteren om te rapporteren: een veel voorkomend fenomeen. Er blijven veel kansen voor ondernemers liggen wanneer rapporteren als ‘moetje’ gezien wordt. Vooral binnen het signaleren van- en vervolgens inspelen op kansen en uitdagingen, hebben ondernemers nog een wereld te winnen.


Topics: AdminView

De klanttevredenheid van uw webshop verhogen? (2) Deze methodes kunt u inzetten!
Door Christiaan Blok, Gepost op: 7-dec-2017 11:00:00 Commentaar

Weet u hoe tevreden uw klanten zijn? En als ze tevreden zijn, weet u ook waarom ze dat zijn? Heeft u zicht op de kansen en uitdagingen van uw webshop, dankzij feedback van uw klanten? Allemaal vragen waar u “ja” op moet kunnen antwoorden. Omdat inzicht in de tevredenheid van uw klanten onmisbaar is voor het nemen van de juiste beslissingen.


3 veelgemaakte fouten in een magazijn + tips
Door Christiaan Blok, Gepost op: 23-nov-2017 12:20:00 Commentaar

Heeft u uw magazijn zo optimaal mogelijk ingedeeld? Efficiënte looproutes uitgestippeld? En maakt u gebruik van magazijnsoftware of een voorraadbeheermethode? Dan presteert u waarschijnlijk al goed ten opzichte van concurrerende magazijnen. Door de logistieke processen in en om uw magazijn te optimaliseren, kunt u concurrentievoordeel behalen. Hierin is misschien nog wel het belangrijkst: tevreden klanten. Daarmee bedoel ik niet alleen nieuwe klanten! Bestaande klanten zijn minstens zo belangrijk als nieuwe klanten.


Terugkijken in Q4 en automatiseren in 2018: doe het met AdminView!
Door Christiaan Blok, Gepost op: 27-okt-2017 12:00:00 Commentaar

In deze tijd van sterke concurrentie, globalisering en digitalisering is het voor bedrijven niet altijd makkelijk om het hoofd boven water te houden. En dus ligt de focus op het vinden van een balans in het drukken op de kosten en het maximaliseren van omzet en het marktaandeel. Dat kan door goedkoper inkopen, loonmatiging, of juist anticyclisch investeren in groei, marketing of overnames. Wat er nog meer kan bijdragen aan het succes van een onderneming? Automatisering! Het automatiseren van uw bedrijfsprocessen zorgt voor efficiency en kostenbesparing.


Topics: AdminView

Versterk de positie van uw webshop: (2) doe een marktonderzoek
Door Christiaan Blok, Gepost op: 19-okt-2017 11:30:00 Commentaar

In mijn vorige blog besprak ik het belang van een concurrentieanalyse voor het versterken van uw webshop. Het is belangrijk dat u inzicht heeft in uw positie ten opzichte van concurrenten. Maar u heeft méér dan dat nodig, om de strategische koers van uw webshop te bepalen. Of om te kunnen beoordelen of het introduceren van een nieuw product of nieuwe dienst het waard is. Ik vertel u graag meer over het nut en de uitvoering van een relevante marktonderzoek.


Topics: AdminView

Versterk de positie van uw webshop (1): doe een concurrentieanalyse
Door Christiaan Blok, Gepost op: 28-sep-2017 9:20:00 Commentaar

U heeft een webshop of denkt erover om er een te starten. In beide gevallen is het van belang om te weten hoe het veld eruitziet waarin de webshop zich bevindt of gaat bevinden. Bij welke spelers liggen er bijvoorbeeld risico's, en waar zou u concurrentievoordeel uit kunnen halen? In dit blog gaan we in op de concurrentieanalyse.


Topics: Logistiek

4 financiële rapportages die iedere ondernemer nodig heeft
Door Christiaan Blok, Gepost op: 14-sep-2017 8:17:00 Commentaar

Het laatste kwartaal is in zicht. Met drie kwartalen achter ons, heeft u in ieder geval genoeg informatie kunnen verzamelen om iets zinnigs te zeggen over de behaalde resultaten. En met nog één kwartaal voor u, is er ook nog tijd om die resultaten te verbeteren. Maar heeft u op dat moment wel de juiste gegevens en financiële rapportages beschikbaar? In dit blog bespreken we 4 rapportages die van belang zijn voor iedere ondernemer.


Topics: AdminView

Selfservice: de beste online service voor uw webshop
Door Christiaan Blok, Gepost op: 24-aug-2017 11:30:00 Commentaar

Webshops, het internet staat er vol van! En toch blijven er steeds meer webshops bijkomen. Je zou haast denken dat de markt op een gegeven moment verzadigd raakt. Niets blijkt minder waar. De consument heeft er baat bij: het aanbod blijft groeien. Voor de webshopeigenaar brengt het de uitdaging met zich mee, dat er steeds harder geknokt moet worden tegen de concurrentie. Bent u eigenaar van een webshop? Dan weet u als geen ander dat het steeds moeilijker wordt om u te onderscheiden van uw concurrent. Terwijl dat tegenwoordig juist zo belangrijk is, om de continuïteit te waarborgen en winst te blijven maken.