S for Software Blog

Op dit blog plaatsen we artikelen om onze kennis te delen en voorbeelden van door ons gerealiseerde maatwerkoplossingen.
3 veelgemaakte fouten in een magazijn + tips
Door Christiaan Blok, Gepost op: 16-apr-2019 13:49:00 Commentaar

Heeft u uw magazijn zo optimaal mogelijk ingedeeld? Efficiënte looproutes uitgestippeld? En maakt u gebruik van magazijnsoftware of een voorraadbeheermethode? Dan presteert u waarschijnlijk al goed ten opzichte van concurrerende magazijnen. Door de logistieke processen in en om uw magazijn te optimaliseren, kunt u concurrentievoordeel behalen. Hierin is misschien nog wel het belangrijkst: tevreden klanten. Daarmee bedoel ik niet alleen nieuwe klanten! Bestaande klanten zijn minstens zo belangrijk als nieuwe klanten.


Topics: S-Flex, Logistiek

Magazijnbeheer: hoe efficiënt zijn uw looproutes?
Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 15-apr-2019 8:30:00 Commentaar

Bij uw succesvolle onderneming heeft u een magazijn vol met producten, maar weet u ook waar de producten liggen in dat magazijn? Weet u de snelste route door uw magazijn naar het desbetreffende product? Efficiënt uw magazijn inrichten, dat is belangrijk. Zeker wanneer uw magazijn steeds voller komt te staan. Hoe zijn de huidige looproutes? Hoe kan dit geoptimaliseerd worden? In dit blogartikel wordt helder hoe u het beste uw magazijn kunt inrichten en daardoor uw looproutes efficiënter kunt bepalen.


Topics: S-Flex

Logistieke processen optimaliseren: is uw organisatie er klaar voor?
Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 2-apr-2019 13:19:20 Commentaar

Iedereen wil sneller, efficiënter en makkelijker werken. Dit draagt bij aan een hoger rendement voor het bedrijf. Het helpt ook om verschillende processen te automatiseren, waaronder uw logistieke processen. In dit blog gaan we na of automatiseren ook voor uw onderneming zinvol is en wat er bij automatiseren komt kijken.


Topics: S-Flex, Logistiek, Voorraadbeheersysteem

Dit kan er mis gaan als u geen orderpicksysteem hebt
Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 1-apr-2019 7:30:00 Commentaar

Een orderpicksysteem is het systeem dat de orders die u binnenkrijgt, vertaalt naar opdrachten voor de medewerkers in het magazijn. Het is bedoeld om de magazijnmedewerkers zo efficiënt mogelijk de orders te laten picken en verwerken, en om het orderpickproces te versnellen. Zodra een order bij u binnenkomt, maakt u pickorders aan en deze komen terecht op de scanner van uw magazijnmedewerkers. Zij weten precies wat ze moeten pakken, scannen de artikelregels zodra zij ze pakken en dit wordt automatisch verwerkt in uw administratie.

Weten wat precies de voordelen zijn en voor wie een orderpicksysteem interessant is? Lees dan snel verder.


Topics: S-Flex

Waar let ik op bij het kiezen van een voorraadbeheersysteem?
Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 14-mrt-2019 8:04:11 Commentaar

Een overzicht van de aanwezige voorraad helpt u als ondernemer in het beperken van kosten, verhogen van de klanttevredenheid en het geeft inzicht in de omloopsnelheid van producten. Bij slecht voorraadbeheer zou het zomaar kunnen dat u er te laat achter komt dat een bepaald product erg goed of juist slecht loopt. Met als gevolg dat er producten out-of-stock raken of met forse kortingen verkocht moeten worden, om ze toch kwijt te raken. Uiteindelijk leidt dit tot leverproblemen bij nieuwe bestellingen en omzetverlies.


Topics: WMS, Voorraadbeheersysteem

Webshops vergelijken deel 2: WooCommerce, OpenCart & PrestaShop
Door Nicole van Roekel, Gepost op: 13-mrt-2019 8:27:00 Commentaar

 

Bent u ondernemer en wilt u een webshop starten? Of bent u als webshopeigenaar niet tevreden over uw huidige webshoppakket en denkt u erover om over te stappen op een ander webwinkelsysteem? We begrijpen dat door het vele aanbod moeilijk te onderscheiden is welk systeem het beste is en aansluit bij uw wensen en behoeften. In deze blogserie vergelijken wij de meest bekende webshops met elkaar, vertellen we u wat de voordelen en nadelen zijn van elk systeem en ontdekt u welke webshop het beste is voor uw bedrijf.

In deel 1 hebben wij Magento, myShop & Mijnwebwinkel voor u vergelijken. In deel 2 zetten we de volgende webshops voor u op een rijtje: WooCommerce, OpenCart & PrestaShop.


Topics: S-Connect, Webshops

Webshops vergelijken deel 1: Magento, Mijnwebwinkel & myShop
Door Nicole van Roekel, Gepost op: 12-mrt-2019 8:26:00 Commentaar

 

Bent u ondernemer en wilt u een webshop starten? Of bent u als webshopeigenaar niet tevreden over uw huidige webshoppakket en denkt u erover om over te stappen op een ander webwinkelsysteem? We begrijpen dat door het vele aanbod moeilijk te onderscheiden is welk systeem het beste is en aansluit bij uw wensen en behoeften. In deze blogserie vergelijken wij de meest bekende webshops met elkaar, vertellen we u wat de voordelen en nadelen zijn van elk systeem en ontdekt u welke webshop het beste is voor uw bedrijf.

Deel 1: In deze blog zetten we drie webshops voor u op een rijtje: Magento, Mijnwebwinkel en MyShop.

 


Topics: Webshops

Een webshop zonder administratieve rompslomp? Het kan!
Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 28-feb-2019 9:00:45 Commentaar

In dit digitale tijdperk ontkomt u er als ondernemer bijna niet aan om te werken met een webshop. Het aandeel van de Nederlandse bevolking dat online winkelt, ligt volgens het CBS op 79%. Met dit in het achterhoofd zetten veel ondernemers de stap om een webshop te beginnen.


Topics: S-Connect, Webshops, Koppeling met SnelStart

Automatiseer uw bedrijfsprocessen en realiseer een beter bedrijfsresultaat
Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 20-feb-2019 11:35:46 Commentaar

Een bedrijf zit er vol mee: processen. Veel bedrijfsprocessen worden nog steeds handmatig uitgevoerd. Dit kost onnodig veel tijd en geld en de kans op fouten is vele mate groter bij handmatige handelingen. Deze handelingen kunnen vaak geautomatiseerd worden door deze te vertalen naar ICT-oplossingen.


Topics: Logistiek, S-Maat, Bedrijfsprocessen optimaliseren