Webshops vergelijken deel 3: CCV Shop, CS-Cart & ShopFactory

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 10-mei-2019 8:14:37 Commentaar

image-25

Bent u ondernemer en wilt u een webshop starten? Of bent u als webshopeigenaar niet tevreden over uw huidige webshoppakket en denkt u erover om over te stappen op een ander webwinkelsysteem? We begrijpen dat door het vele aanbod moeilijk te onderscheiden is welk systeem het beste is en aansluit bij uw wensen en behoeften. In deze blogserie vergelijken wij de meest bekende webshops met elkaar, vertellen we u wat de voordelen en nadelen zijn van elk systeem en ontdekt u welke webshop het beste is voor uw bedrijf.

In deel 1 hebben we de webwinkels Magento, myShop & Mijnwebwinkel behandeld. Deel 2 bestond uit WooCommerce, OpenCart en PrestaShop. In dit deel laten we CCV Shop, CS-Cart en ShopFactory aan bod komen.

Wilt u deel 1 lezen, klik dan hier. Deel 2 kunt u hier terugvinden.

 

CCV Shop

 

image-24

 

Voordelen

 

Relatief weinig technische kennis nodig

Het is een eenvoudige webshop en er zijn veel instructies beschikbaar. CCV Shop is een Software as a Service (Saas). Dat houdt in dat zij het systeem als dienst aanbieden. U huurt de software als het ware. De installatie en server is volledig in het beheer van CCV Shop. Het voordeel hiervan is dat uitbreidingen eenvoudig met een druk op de knop geïnstalleerd kunnen worden.

 

Verschillende pakketten beschikbaar

CCV Shop biedt diverse pakketten aan waar u uit kunt kiezen. Het basispakket begint bij €24,95 per maand, wat in de webshopsysteemwereld een goedkope oplossing is. Welk pakket bij uw onderneming past, ligt aan uw ambities. Het systeem is door de lage instapprijs zeer geschikt voor de beginnende webshopeigenaar.

 

Support en ondersteuning

Buiten het webshopsysteem, bieden zij ook andere diensten aan om ondernemers te ondersteunen. Zo bieden zij hulp bij het inrichten en stylen van uw webshop, geven zij inzicht in de verbeterpunten van uw webshop of bieden ze ondersteuning bij diverse design werkzaamheden. Deze optie staat los van de webshopsysteempakketten en hier zitten dus extra kosten aan verbonden.

 

App Store met plugins

CCV shop heeft een eigen App Store ontwikkeld waar een groot aantal apps (plugins) op het gebied van marketing en rapportage, reviews en vergelijkingssites, verzendingen, groothandels, boekhouding, betaalmethodes en verkoopkanalen ter beschikking worden gesteld. De App Store is continue in ontwikkeling. Er zijn gratis en betaalde apps beschikbaar.

 

Nadelen

 

Limiet aantal producten

CCV Shop biedt 3 verschillende pakketten aan. Met het basispakket kunt u 50 producten in uw webshop toevoegen, het pakket daaropvolgend 15.000 producten en bij het meest uitgebreide pakket 25.000 producten.

 

Kostbaar als u veel plugins wenst

Het webwinkelsysteem is een standaard oplossing waarin veel functionaliteiten in de basis erbij zitten, maar als u een meer geavanceerd systeem wenst dient u hier plugins voor aan te schaffen. Deze varieren van €2,50 tot €15 in de maand

 

CS-Cart

 

 

Voordelen

 

Intuïtief ontworpen systeem

CS-Cart lijkt veel op het WordPress-dashboard, maar ook als u niet bekend bent met WordPress, kunt u prima werken met CS-Cart. In het beheerdersdashboard kunt u uw webshop vanuit één plek beheren.

 

Lage kosten door eenmalige betaling

Met CS-Cart kunt u de kosten van een webshopapplicatie laag houden (mits u niet updates of klantondersteuning wenst, maar daar later meer over) omdat u maar een keer hoeft te betalen voor de downloadbare software. Zij werken dus met een vaste aanschafprijs en niet met een maandelijks abonnement.

 

Goede klantenservice

CS-Cart heeft een goede klantenservice. Ze kunnen u helpen bij de ontwikkeling, beantwoorden vragen over codewijzigingen en bieden hulp bij het lanceren van uw website. Ook zijn er klantforums waar u met andere gebruikers kan sparren.

 

Ideaal voor ervaren ontwikkelaars

Om echt van de vele mogelijkheden van het platform te genieten, is het handig om al verstand te hebben van het starten van een webshop. Omdat de klantenservice en plugins geld kosten (zie nadelen) is het platform minder geschikt voor de beginnende ontwikkelaar. Maar voor ervaren ontwikkelaars die energie krijgen van het volledig zelf opzetten van een webshop is dit een ideale oplossing.

 

Nadelen

 

Plugins en upgrades kosten geld

Upgrades zijn bij veel webshopapplicaties inbegrepen bij de prijs, bij CS-Cart niet. Ook plugins kosten geld (deze kosten bij andere aanbieder ook vaak geld). Mocht u veel gebruik willen maken van plugins, kan het al snel kostbaar worden.

 

Klantenservice werkt op tegoed

Bij veel webshopapplicaties zit de klantenservice er gratis bij, maar bij CS-Cart is dit niet het gehad. De klantenservice van CS-Cart werkt op een puntensysteem. U ontvangt gratis 50 credits. Met deze credits kunt u contact opnemen met de klantenservice. Het is afhankelijk van het vraagstuk hoeveel credits u eraan kwijt bent. Mocht u veel gebruik maken van de klantenservice kan dit dus al snel in de kosten lopen

 

ShopFactory

 

 

Voordelen

 

Geen speciale kennis nodig

U kunt uw eigen website en webwinkel ontwerpen en beheren met ShopFactory. Het is simpel in gebruik en u heeft geen technische kennis nodig.

 

Ruime support uren

Bij ShopFactory kunt u 24/6 terecht met supportvragen. Voor eerstelijns vragen kunt u ook gebruikmaken van de chat functie.

 

Geïntegreerde zoekmachine optimalisatie

Binnen ShopFactory is een geïntegreerde zoekmachine optimalisatie beschikbaar om uw webshop naar de top van Google te helpen.

 

Eigen server of hosting mogelijk

U kunt zelf kiezen of u uw webshop op de server van ShopFactory wil laten draaien, of dat u gebruik wil maken van de gratis hosting service.

 

Meerdere winkels op een account

Het is mogelijk om meerdere webshops te beheren vanaf één ShopFactory account. Én, dit is geheel kosteloos! Het kan dus voordeliger zijn om via ShopFactory uw webshop te maken als u meerdere winkels heeft.

 

Nadelen

 

Prijzen liggen hoger dan bij andere aanbieders

Bij Shopfactory heeft u de keuze tussen een jaarlijks of maandelijks abonnement. Binnen deze abonnementen kunt u kiezen voor ‘pro’ of ‘gold’ waarbij pro de minst uitgebreide is. Een jaarlijks opzegbaar abonnement begint bij €31,- in de maand, bij een maandelijks opzegbaar abonnement betaal je €39,- per maand.

 

Ervaringen

We hebben op Google gezocht naar ervaringen van webshopeigenaren, maar kwamen alleen reacties uit 2014 tegen. Deze reviews zijn daarbij niet heel positief, ShopFactory krijgt een 5,9 op basis van ruim 100 reviews. In 2019 is nog maar 1 review geplaatst, welke ook niet heel positief was. Of het een goed of slecht teken is dat er geen slechte, maar ook geen goede, reviews mee geplaats worden laten we daarbij in het midden.

 

Alle voor en nadelen van de webwinkelsystemen op een rijtje

deel 3

 

De administratie van een webshop is gemakkelijk te koppelen aan boekhoudingssoftware zoals SnelStart. Deze koppeling heet S-Connect en bespaart webshophouders veel tijd en energie. Wilt u uw webshop koppelen met uw SnelStart-administratie? Zowel CCV Shop als CS-Cart en ShopFactory zijn met behulp van S-Connect te koppelen aan SnelStart. 

 

New Call-to-action