De krachten bundelen: Business Intelligence en uw SnelStart boekhouding

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 9-jul-2019 10:48:02 Commentaar

Power BI helpt om het stuur van uw onderneming stevig in handen te houden. Met business intelligence kunt u van uw bedrijf echt een succes maken. Maar hoe krijgt u nu de data in Power BI? Voor bedrijven met een boekhouding in SnelStart kan dit heel eenvoudig. S for Software heeft hiervoor speciaal een Power BI module. Deze module bestaat uit drie elementen: een dataset, twee standaard dashboards en een dag ondersteuning. Met als doel om als onderneming zelfstandig met deze software te werken. Wat die drie elementen precies inhoudt, leggen we graag uit:

 

Dataset als basis voor dashboards

De dataset haalt alle informatie uit de SnelStart boekhouding. De dataset is voorbereid qua logica zodat de juiste dashboards opgezet kunnen worden. Het gaat hier om drie groepen data:

  • Informatie over de klant, de artikelen en de leveranciers. Ook alle extra velden die in de SnelStart boekhouding zijn aangemaakt, komen mee in de dataset. In Power BI kan je dan sturen op de gegevens die voor jouw bedrijf specifiek zijn.
  • De verkochte orderregels en magazijninformatie. Hier gaat het bijvoorbeeld om herhaalbestellingen of de waarde van de producten die in het magazijn liggen. Ook deze detailinformatie wordt meegenomen.
  • Alle boekingen en detailgegevens. Dat zijn de kosten en opbrengsten. Zo is in te zien welke kosten, zoals personeel of huur, stijgen en welke dalen. Daaruit kunnen bepaalde ratio’s gedestilleerd worden.

Twee standaard dashboards

De standaard dashboards bestaan uit een salesdashboard en een bedrijfsdashboard. Op het salesdashboard staat informatie over de artikelen en omzetgroepen. Eventueel per verkoper of per kanaal. Op het financiële bedrijfsdashboard komen de kerngegevens van het bedrijf in beeld, ofwel de omzetontwikkeling. Een ondernemer kan zelf onderdelen toevoegen aan een dashboard. Loopt er bijvoorbeeld een actie, dan toont een teller hoe goed de actie loopt.

 

Power BI optimaal benutten dankzij consultancy

Voor het realiseren van Power BI voor SnelStart is S for Software een partnerschap aangegaan met Hillstar. Hillstar is gespecialiseerd in het transformeren van bedrijfsgegevens in actiegerichte inzichten. Om Power BI zo optimaal mogelijk te kunnen benutten, krijgt u een dag ondersteuning van een Hillstar consultant. U wilt als ondernemer immers zelf aan de knoppen draaien. Hoe handiger u zelf bent met deze business intelligence tool, hoe beter u beslissingen kunt nemen en kunt bijsturen. Zo haalt u het meeste uit de tool. De consultant legt uit hoe de tool werkt en maakt een eerste bedrijfsspecifieke dashboard aan. Om u zicht te geven op de mogelijkheden. Als bijvoorbeeld blijkt dat een trouwe klant al drie maanden niet besteld heeft, dan kan zijn naam rood worden. Zo weet u dat u actie moet ondernemen. Power BI gaat zo ook ondersteunend voor u werken, waardoor u actiegericht kan opereren. Dit is slechts een voorbeeld. Ieder bedrijf heeft zo een aantal belangrijke zaken om te meten en om op bij te sturen.

Voor De Bolster, een tuinzaden bedrijf in Epe, hebben we Power BI voor SnelStart geïmplementeerd. In de klantcase kunt u lezen wat hun bevindingen zijn van de tool

 

Power BI voor SnelStart demo


Meer weten over een rapportagetool als waardevolle toevoeging voor uw onderneming? Ga naar www.sforsoftware.nl/rapportages