Zo koppelt u uw webshop aan SnelStart!

Door Christiaan Blok, Gepost op: 13-okt-2018 8:30:00 Commentaar

Het koppelen van webshops aan SnelStart; we hebben er inmiddels ruime ervaring mee. Zo hebben we standaard ruim 10 website waar onze koppeling mee draait. Een kleine selectie hiervan is Magento (2.0), WooCommerce, PrestaShop en OpenCart. Bent u SnelStart gebruiker, dan kunt ook u uw webshop koppelen dankzij S-Connect.

 

S-Connect is speciaal ontwikkeld om externe pakketten aan SnelStart te koppelen. Naast webshops kan S-Connect SnelStart koppelen aan andere pakketten, waaronder Payt, Teamleader en App4Sales.

 

Uw webshop aan SnelStart koppelen: de voorbereidingen

U hebt een webshop en hebt besloten om uw webshop te koppelen aan SnelStart. Hiervoor is voorbereiding vereist. In ieder geval is het belangrijk om te weten:

  • Welk CMS u gebruikt en de versie daarvan. Heeft u een maatwerk webshop, dan is het de vraag welk bestand de shop kan aanleveren.
  • Welke gegevens er van uw webshop naar SnelStart moeten worden geconverteerd. Denk hierbij aan orders, klanten en/of artikelen.
  • En vice versa: welke gegevens er van SnelStart naar uw webshop moeten worden overgezet. Denk hierbij aan voorraad van artikelen en/of artikelgegevens

Hoe S-Connect ‘achter de schermen’ werkt

U heeft voorbereidingen getroffen, maar hoe werkt S-Connect eigenlijk achter de schermen? Om te beginnen, met S-Connect maakt u 2 verbindingen:

  • De verbinding met SnelStart
  • De verbinding met uw webshop

De verbinding werkt als volgt: de koppeling maakt een verbinding tussen uw SnelStart-administratie en uw webshop. Dat gaat via een FTP server. Uw webshop kan bestanden met daarin uw orders neerzetten op uw FTP server. Deze bestanden kan S-Connect ophalen en vervolgens inlezen in SnelStart. Door deze verbinding hoeft u uw orders niet meer over te typen.

 

Gegevens van- en naar SnelStart overbrengen

SnelStart bevat een ‘schat’ aan data, maar niet alle data zijn voor de koppeling nodig. Onnodige data leidt alleen maar af en verminderd de prestatie van uw webshop. De vraag is dus welke gegevens wél belangrijk zijn voor de webshop. Denk daarbij aan een plaatje van het artikel, een omschrijving van het artikel, de prijs etc. De informatie is te vinden op de artikelkaart in SnelStart. Deze kunnen wij sturen door middel van een plug-in.

 

Het importeren van uw orders uit uw webshop is misschien nog wel belangrijker. Om een order in te voeren in SnelStart heeft u een klant en artikelen nodig. In het bestandje dat op uw FTP server wordt geplaatst, is al deze informatie verwerkt. S-Connect neemt al deze informatie mee naar SnelStart en zet het daar op de juiste plek. S-Connect kan automatisch klanten aanmaken, bijwerken, artikelen aanmaken en bijwerken. Wilt u dit niet, geen probleem. Het kan namelijk ook handmatig.

 

De installatie van de S-Connect webshopkoppeling

S-Connect is eenvoudig te installeren. Als u S-Connect voor de eerste keer opent, begint u direct bij de instellingen van SnelStart. Over de volgende instellingen zullen u vragen worden gesteld:

1. Welk soort database heeft u van SnelStart? (Lokaal, SQL of Online)

2. De koppeling met uw webshop (FTP gegevens en webshop URL).

3. Welke gegevens moeten er naar SnelStart op welke manier? (verkoopsjabloon, omschrijving van de order, verwerking van de orderregels etc. Deze gegevens zijn belangrijk voor de vertaalslag).

4. Planning: is het de bedoeling dat de koppeling één keer per uur draait of één keer per kwartier.

 

Na het instellen van de webshopkoppeling, kunt u eenvoudig uw gegevens importeren in SnelStart. Dat maakt het online zakendoen via een webshop nét even wat makkelijker! Bekijk hier met welke webshops we al kunnen koppelen. Staat uw webshop er niet bij? Maak dan vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Het koppelen van uw stystemen aan SnelStart heel veel voordelen. Lees ze op https://www.sforsoftware.nl/koppelingen