Blog: De voordelen van (mobiele) urenregistratie

Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 3-nov-2016 13:20:00 Commentaar

Klok.gif

Iedere ondernemer heeft belang bij een correcte urenregistratie! Waarom? Omdat het u inzichten geeft. In mijn gesprekken met ondernemers kom ik verschillende redenen tegen om een correcte urenregistratie te willen hebben:


  • Het is de basis van mijn facturatie

  • Het gaan mij om een goede nacalculatie van mijn projecten

  • Ik wil inzicht in mijn investeringen

  • Graag wil ik grip op de tijdsverdeling van mijn personeel

  • Wat zijn de kosten van onze serviceverlening

Ongetwijfeld is dit maar een begin van het rijtje van redenen die ons ondernemers er toe bewegen om urenregistratie in te zetten. We gaan dan op zoek naar een 'tool' waarmee de uren kunnen worden geregistreerd. Ik heb 3 tips die u tijdens uw zoektocht in de gaten zou kunnen houden:


1.Dichtbij uw basisproces

Wanneer uw basisproces het uitvoeren van projecten is zorg er dan voor dat de urenregistratie ook gekoppeld of geintegreerd is met de software die u daarvoor gebruikt. Is uw basisproces service verlening en doet u daar registraties van in een systeem? Gebruik dan urenregistratie die integreerd met uw ticket systeem. Veel applicaties hebben een urenregistratie in zich dus kijk daar eerst naar. En als dat betekend dat hierdoor 2 afdelingen verschillende urensystemen hebben? Dan moet dat misschien maar zo zijn.

 

2.Gemakkelijk kunnen boeken

Uren boeken moet echt supermakkelijk gaan. Waarom? Omdat het anders niet of niet correct gebeurd! Vrijwel iedereen kent het fenomeen wel dat medewerkers aan het einde van de week (of misschien zelfs maand) de uren nog moeten boeken. Dan weet men het niet meer precies en worden uren minder correct ingeboekt. Let hierbij vooral eens op systemen die werken met een browserplugin voor 'start-stop' acties om uren te boeken of nog beter systemen die een APP hebben waarmee middels 'start-stop' eenvoudig uren kunnen worden geregistreerd.

 

3.Uitwisseling stamgegevens

Klantgegevens, projectnummers, budgetgegevens en dergelijke informatie is natuurlijk benodigd om uw urenregistratie mee op orde te krijgen. Niets is zo frustrerend als je je uren wilt gaan inboeken en niet alle informatie om te kunnen boeken is aanwezig. Zorg er dus voor dat deze gegevens uit de bronbestanden of software wordt gehaald en ter beschikking staat in de urenregistratie software. 

 

Mobiel is een must!

Wil je echt een zo zuiver mogelijke registratie? Zorg dan dat de applicatie die u gaat gebruiken ook een mobiele variant heeft! Zeker de jongere generatie zal op deze manier gemakkelijker aanhaken!

 

New Call-to-action