"Urenregistratie: een gedoe!" Herkenbaar? Zo lost u dit probleem op!

Door Robin Hendriksen, Gepost op: 2-aug-2016 8:30:00 Commentaar

Urenregistratie klok

Loopt u ook altijd vast met de uren die genoteerd moeten worden, vergeet u het of raakt u het lijstje met de gewerkte uren kwijt? Het blijft een heel karwei om het bij te houden of te achterhalen. Laat staan om het overzichtelijk aan te kunnen tonen. Het registreren van uw uren moet efficiënt verlopen omdat het anders een kostbare bedoeling wordt. Het moet tenslotte gebeuren, maar kost veel tijd die nergens terug te verdienen is. En toch is het registreren van uw uren misschien wel één van de belangrijkste bedrijfsonderdelen. In deze blog beschrijven wij de oplossing voor efficiënte urenadministratie.

 

Uren bewaren

‘’Hoeveel uur heb jij in week 34 besteed aan project X?’’ Zomaar een vraag die regelmatig gesteld wordt. Het blijft een achilleshiel voor veel werknemers om de gewerkte uren te noteren en deze te bewaren. Het blijft niet bij de uren, want ook zaken als de gemaakte benzinekosten moeten worden genoteerd. Uiteindelijk - na de nodige zweet druppels - komt u erachter: vaak worden de uren van projecten langere tijd niet genoteerd.  Hierdoor wordt de urenregistratie een steeds groter probleem.

Het registreren van uren is niet alleen van toepassing voor werkgevers. Ook voor de werknemer krijgt zit er een voordeel in. De werknemers krijgt namelijk een beter beeld hoe zijn of haar werkdagen eruit zien. Deze bewustwording kan ten goede komen aan de efficiëntie. Acht uur lang werken aan één project gebeurt namelijk nauwelijks meer, waardoor er meerdere taken door elkaar heen kunnen lopen. Daarom is het belangrijk dat ook de kleine projecten vermeldt en ingevoerd worden.

Ik hoor u al zeggen: ‘’Daar schaf ik geen speciale tool voor aan’’. Maar naast het registreren van uren, zijn er nog veel meer mogelijkheden met het urenregistratie programma. U kunt gebruikmaken van de volgende activiteiten en keuzemogelijkheden:


  • Uren boeken en declareren per project
  • Declaratie per klant of per project
  • Invoer met van-tot tijd of direct aantal uren
  • Meerdere projecten per klant mogelijk
  • Prijzen instellen per klant, project, medewerker, activiteit
  • Registratie van kilometers en (door te belasten) kosten
  • Klanten synchroniseren met SnelStart
  • Direct inzicht in de uren van de geselecteerde medewerker
  • Gegevens exporteren naar Excel

Automatiseer uw urenregistratie

Met behulp van deze automatisering heeft u alles rondom urenverantwoording onder controle. Daarmee voorkomt u verassingen zoals ontraceerbare benzinekosten of andere gemaakte kosten die niet meer te vinden zijn. Er zijn meerdere invoerschermen voor de invoer van de uren voor meerdere werknemers.  In één klik heeft u direct inzicht in de uren van medewerkers. Daarnaast kunt u zien wat er besteed is aan projecten en welke arbeid er nog nodig is voor bepaalde projecten.  Door de controle te hebben over de werkzaamheden, weet u precies hoe u er voor staat. U kunt makkelijk werkzaamheden bijstellen en indien nodig informeren bij klanten hoe het proces verder verloopt. 

Loopt u tegen problemen aan met uw urenregistratie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden en behoefte aan meer informatie? Dan kunt u gerust contact opnemen met ons! Of bekijk de GRATIS demoversie!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie