Nieuwe trend: mobiele transacties met de QR-code

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 17-mei-2019 13:10:00 Commentaar

Een QR-code scannen aan de kassa, pincode ingeven op uw smartphone en u heeft betaald! Het is er eindelijk! De QR-code werd als het ware afgeschreven en zo goed als mislukt beschouwd. Echter, hij is weer terug en zal opbloeien. Daar waar de streepjescodes terrein lijken te verliezen, is uit het niets de QR-code daar. De code die voorheen voornamelijk zorgde voor een verbinding tussen online en offline om meer informatie te kunnen verschaffen over een product, zorgt nu voor een geheel nieuwe betaaloptie. De QR-code en de nieuwe mogelijkheden van betalen komen in dit artikel aan bod! Ook voor webshops de kans om het betalingsproces van klanten te optimaliseren en te vergemakkelijken.


Van productinformatie naar transacties

De verbinding tussen offline en online, daar waar de QR-code voor bedoeld is liep niet zoals men gehoopt had. Dit kwam mede door de hoeveelheid tijd consumenten nodig hadden om uiteindelijk de informatie te krijgen op zijn of haar smartphone. Ze moesten hun mobiel pakken, de QR-code scannen, wachten op het laden van de website. Daarbij waren deze websites vaak niet mobiel geoptimaliseerd. Het concept was goed: alle informatie die online beschikbaar is toegankelijk maken voor klanten door het scannen van een QR-code. In de praktijk pakte dit alleen niet goed uit. Maar nu is hij terug om gemakkelijk en snel betalingen te voltooien.

Aankoopproces versnellen

Uw klant tegemoet komen door het aankoopproces, in het bijzonder het betalingsproces, te versnellen zorgt voor meer afname en meer omzet. Dat is allemaal mooi, echter neemt wel uw administratie hierdoor flink toe. Daar is een andere oplossing voor zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken S-Connect.

 

Uw succesvolle webshop geeft u meer en meer administratie. Toch hoeft u niet meer tijd te besteden, omdat u met S-Connect de mogelijkheid heeft uw webshop te koppelen aan de SnelStart-administratie. Hierdoor wordt alles geautomatiseerd en hoeft u nooit meer iets over te typen of bij te houden. Daarmee houdt u tijd over voor het echte werk, namelijk orders verzamelen en versturen.

S-Connect productbeschrijving downloaden

Het koppelen van uw stystemen aan SnelStart heel veel voordelen. Lees ze op https://www.sforsoftware.nl/koppelingen