Een koppeling met SnelStart: dit zijn de voordelen

Door Christiaan Blok, Gepost op: 7-apr-2017 10:00:44 Commentaar

Snelstart koppelingen: er zijn er genoeg. Webshopkoppelingen tussen bijvoorbeeld Magento en SnelStart. Of een koppeling tussen SnelStart en een online debiteurensysteem (Payt). Maar ook koppelingen met verschillende CRM programma’s zoals Teamleader en vTiger en koppelingen tussen Snelstart en apps voor de buitendienstmedewerkers zoals App4Sales, WerkbonApp en Odyssee. Keuze genoeg dus, wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een koppeling met SnelStart?

 

De drie voordelen van een koppeling met SnelStart

1. Efficiënt data uitwisselen
Het belangrijkste en grootste voordeel is het efficiënt uitwisselen van data tussen SnelStart en een ander programma. SnelStart bevat ontzettend veel data, meer dan u denkt. Het is daarom belangrijk dat deze data up-to-date is. Met S-Connect kunt u eenvoudig uw orders, voorraad en artikelen laten uitwisselen tussen SnelStart en uw webshop. Hierdoor kunt u veel tijd besparen, hoelang bent u dagelijks bezig met het invoeren van uw orders uit de webshop? 5 minuten per order, 12 orders per dag en de rekensom is snel gemaakt.

 

2. Het voorkomen van fouten
Ieder mens maakt fouten. Wilt u foutlozer werken? Dan is het automatisch uitwisselen van data tussen SnelStart en het andere platform een must! Door het automatiseren voorkomt u kleine foutjes, zoals het invoeren van een verkeerd cijfer of bijvoorbeeld een extra letter bij het e-mail adres. 

 

3. Het gaat automatisch

Als u een remote desktop heeft, kunt u S-Connect daarop installeren en laten werken door middel van een planning. Dit zorgt ervoor dat u er verder geen omkijken naar heeft. Heeft u geen remote desktop? Geen probleem. U kunt er ook voor kiezen om automatisch S-Connect te laten opstarten bij het het opstarten van uw computer. Als u een planning heeft ingesteld gaat deze automatisch van start.

 

Een ‘nieuw programma’ koppelen met SnelStart?

Misschien denkt u nu: "Die voordelen van een koppeling met SnelStart, dat wil ik we!" Maar tot uw spijt bestaat er nog geen koppeling met het programma dat u gebruikt. Dit betekent niet dat het koppelen met SnelStart niet mogelijk is. De volgende twee vragen zijn dan van belang:

 

1. Hoe communiceert het programma met andere programma's, zoals SnelStart?

Het programma moet kunnen exporteren of heeft een API (application programmer interface). Een API is een ‘snelweg’ om data uit een programma op te halen en in een ander programma te stoppen, of andersom. Heeft het programma geen API, maar kan het wel verschillende bestandsformaten exporteren? Dan kan dit ook. Hierbij kunt u denken aan een CSV bestand of XML. Met S-Connect XML, hebben wij een basis om de XML files die worden aangeleverd door het programma te kunnen verwerken.

 

2. Welke gegevens wilt u in Snelstart importeren of vice versa?

Dat het programma een mogelijkheid heeft om te koppelen is natuurlijk het belangrijkste, maar daarna is het de vraag welke gegevens u wilt uitwisselen en of dat mogelijk is. Bij het programma SnelStart is het mogelijk om orders te importeren, en voorraad, artikelen en klanten te exporteren. 

Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen binnen S-Connect? Ik kan u al verklappen dat er binnenkort een nieuwe S-Connect bij komt. Welke dat is? Dat leest u binnenkort op onze pagina Nieuws S for Software.

S-Connect productbeschrijving downloaden