Eenvoudig uw voorraad importeren? Het kan!

Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 13-dec-2018 13:51:51 Commentaar

Bij veel bedrijven met een magazijn is het traditie aan het eind van het jaar: oliebollen, kerstversiering én handmatig de voorraad tellen. Een vervelend en saai klusje, maar u wilt weten of de geregistreerde voorraad ook klopt met de werkelijkheid. De exacte voorraad moet verwerkt worden in de jaarrekening en het bepaalt mede of en hoeveel winst of verlies er wordt gemaakt. Cruciale informatie!

Daarom moet eerst het hele magazijn geteld worden, vóór iedereen aan de oliebollen mag. Tijdrovende klussen moet u zoveel mogelijk automatiseren. Daar kan de tool Voorraadimport van S for Software enorm bij helpen! Voorraadimport is een los programma dat de getelde voorraad en het productnummer vanuit Excel met één druk op de knop de SnelStart-boekhouding in schiet. Dat werkt heel gemakkelijk. En maakt u ook gebruik van een barcodescanner? Dan hoeft het tellen niet meer handmatig. Voorraadimport helpt bij het verwerken van de gegevens. Zo eenvoudig kan het gaan:

1. Exporteer met één druk op de knop uw voorraadlijst uit SnelStart naar Excel
2, Voer in Excel de getelde voorraad in
3. Verwerk met enkele klikken het Excel-bestand in SnelStart
4. SnelStart verwerkt de mutaties op de door u opgegeven datum

 

Slimmer en sneller uw voorraad tellen

Noteert u na het tellen van het product het aantal meteen in Excel? Dan bespaart u daarmee een aantal handelingen. Het is niet nodig om in uw SnelStart boekhouding het product handmatig op te zoeken, het aantal in te geven en een reden aan te geven. Noteren in Excel is sneller én dus bespaart u tijd.

Met één klik exporteert u de tellingen naar de SnelStart-boekhouding. Daar ziet u dan per product precies hoeveel er geboekt staat en hoeveel er daadwerkelijk in de schappen ligt. Het is geen financiële boeking, maar een boeking van het aantal producten. Ook inkooporders van leveranciers zijn met enkele klikken te importeren.

Voorraadimport is een eenvoudige en tijdbesparende oplossing voor slechts 150 euro. Zo zit u, voor een kleine investering, sneller aan de oliebollen!

New call-to-action

Automatiseer uw administratie

Kunt u nóg meer automatiseren dan alleen het tellen van de voorraad? Bekijk ook onze andere handige tools om de administratie van uw bedrijf te vereenvoudigen:

- S-Flex Barcode - gebruik een scanner in uw magazijn om sneller orders te picken
- Admin View - maak sneller rapportages vanuit een SnelStart-administratie
- S-connect - koppel uw webshop met uw SnelStart-administratie.

 

 

  • Topics: