Waarom barcodes niet achterhaald, maar juist onmisbaar zijn!

Door Robin Hendriksen, Gepost op: 3-mei-2016 8:30:00 Commentaar

Er wordt tegenwoordig veel getwijfeld aan de toekomst van de barcode. Toch is en blijft de streepjescode van waarde voor alles en iedereen die zich bezig houdt met het logistieke proces van producten. 


Waarom barcodes onmisbaar zijn

Barcodes zijn belangrijk en noodzakelijk voor uw logistiek proces. Dit om vertragingen en problemen te voorkomen rondom labels die duidelijk en compleet verzorgd moeten zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar producten zijn in het leveringsproces, door te scannen bent u volledig op de hoogte. Om de kwaliteit en snelheid te garanderen is het van belang dat alles volgens de juiste maatstaven verloopt. Barcodes dragen hier hun steentje aan bij. Een magazijn zonder barcodes... kunt u het zich voorstellen?

Voorraad scannen en tellen

Het is voor u als webshopeigenaar belangrijk dat u weet hoeveel voorraad er aanwezig is. Daarnaast is het ook belangrijk dat uw voorraad gemakkelijk en snel geteld kan worden. U kunt zoals gewoonlijk aangeven wat de aantallen zijn. Echter, dit kan sneller met behulp van de barcodescanner, waar u beschikt over de functie snel tellen. Met deze barcodescanner bent u verzekerd van tijdswinst en u niet barcodes over hoeft te typen. U kunt de producten zo vaak scannen als u wilt. De telling wordt afgerond als u dat aangeeft. U bent er van verzekerd dat de gescande producten allemaal in SnelStart terecht komen.


Gemakkelijk inkooporders, pakbonnen en facturen aanmaken

Met behulp van de barcodescanner maakt u gemakkelijk inkooporders, pakbonnen en facturen aan. Door barcodes te scannen, heeft u in een mum van tijd uw activiteit gereed. U scant de artikelen met de barcodescanner en wanneer de barcode herkend wordt, kunt u zelf het aantal kiezen dat op uw inkooporder moet komen te staan. Ook is het zichtbaar waar de producten vandaan komen en indien nodig besteld moeten worden. Alle processen zo efficiënt en effectief laten verlopen is een onderdeel van Supply Chain Management.

 

Overzetten naar uw administratie

Om uiteindelijk uw gescande factuur, inkooporders of pakbon te bevestigen in SnelStart, zet u de barcodescanner in de houder. Daarna hoeft u alleen een bevestiging te geven door als laatste te klikken op de knop ‘verwerken gegevens barcodescanner’. Dit is een onderdeel van S-Magazijn Logistiek. S-Magazijn Logistiek zorgt ervoor dat uw gehele logistieke proces geoptimaliseerd wordt en geeft u de volledige controle over uw leveringsproces.

Wanneer producten zijn besteld en doorgezet worden naar orderpickapplicatie, bekijkt u door de barcode te scannen of het product nog op voorraad is. Daarnaast kunt u orders van dezelfde klant samenvoegen, waarnaar u de snelst mogelijke looproute gepresenteerd krijgt. Dit is mogelijk omdat alle artikelcodes en/of magazijnlocaties in SnelStart staan.

Onderstaand filmpje laat zien hoe gemakkelijk uw logistieke proces met S-Magazijn logistiek verloopt!

 

 


 

Productbeschrijving S-Magazijn Logistiek