Zo leer je boekhouden als een pro!

Door Janet Nawijn, Gepost op: 27-aug-2015 16:19:00 Commentaar

Boekhouden

Stapels met bonnetjes, mappen met facturen en elke keer ziet u er weer tegenop. Voor de meeste ondernemers of bedrijven is de administratie een noodzakelijk kwaad. Het liefst is iedereen bezig met de core business van de organisatie en besteed men zo min mogelijk tijd aan de administratie. Om u te helpen, hebben wij een aantal nuttige tips op een rijtje gezet.

 

Houd uw administratie goed bij

Het is net als met alle andere activiteiten die niet leuk zijn en waar u tegenop ziet. We hebben vaak de neiging om dit voor ons uit te schuiven, maar de drempel om ermee aan de slag te gaan wordt zo alleen maar hoger. Om uitstelgedrag, maar ook een onnodig grote berg werk te voorkomen, is het slim om uw administratie goed bij te houden. Plan bijvoorbeeld maandelijks een moment in om alle administratie bij te werken.

 

Houd het overzichtelijk

Bonnetjes zijn een drama voor iedere administratie. Kleine papiertjes die kwetsbaar zijn en bovendien snel kwijtraken. Maak de administratie voor uzelf niet moeilijker dan het is. Bewaar facturen en bonnetjes op een gestructureerde manier. U kunt ze inscannen en online bewaren of gelabeld in mappen.

 

iphone_en_penZorg voor online boekhouding

Het is slim om uw boekhouding in de cloud te doen. Op deze manier kunt u overal en altijd bij uw administratie. U zit met online boekhouding namelijk niet vast aan één computer waar de boekhoudsoftware op staat. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding. Met een online boekhouding kunt u gemakkelijk uitbreiden. Wanneer er meerdere mensen de boekhouding gaan bijhouden of kunnen raadplegen, is dit simpel uit te breiden door een aantal users toe te voegen. Bij boekhoudsoftware die niet online staat, moet dit steeds apart op een laptop geïnstalleerd worden.

Bovendien blijft uw boekhouding onaangetast bij een eventuele crash of beschadiging van de laptop, omdat de boekhouding niet verbonden is aan de betreffende laptop, maar staat het veilig in de cloud.

 

Analyseer uw administratie

Als u regelmatig uw administratie bijwerkt, is het ook een handig hulpmiddel om te kijken hoe uw bedrijfsresultaten zijn. Er zijn namelijk tal van analyses te maken op basis van uw administratie. Gebruikt u SnelStart en wilt u inzicht in uw bedrijfsresultaten? Dan kan een programma als AdminView u helpen met analyseren.

 

webshopKoppel uw webshop aan uw boekhouding

Heeft u een webshop? Dan is het slim om deze te koppelen aan uw administratie. Zonder een koppeling moet u veel handmatig overtypen. De orders uit de webshop, worden niet automatisch verwerkt met de voorraad en omzet in uw administratie. Door een simpele koppeling kunt u dit oplossen. Wij hebben S-Connect ontwikkelt, speciaal voor SnelStart gebruikers. Dus als u een webshop heeft en gebruik maakt van de boekhoudsoftware SnelStart moet u beslist hier eens een kijkje nemen.