Vakantie... en mijn blog dan?! 6 nuttige tips om uw blog te onderhouden!

Door Robin Hendriksen, Gepost op: 28-jun-2016 8:30:00 Commentaar

blog-vakantie.jpg

Even helemaal niets en vakantie houden! We verlangen er allemaal naar. Voor veel ondernemers heeft de zomervakantie ook een keerzijde, omdat hun business tijdelijk op een laag pitje staat. En niet alleen de verkoop, ook processen op de werkvloer staan misschien wel even stil. En wat dacht u van uw zakelijke blog… Misschien blogt u nu – net als wij – gemiddeld twee keer per week. Maar wat als straks al uw werknemers op vakantie zijn? En uw vaste lezers ook aan het genieten zijn van hun welverdiende rust? Legt u uw blog tijdelijk stil of blogt u toch door?

In deze blog geven wij u een aantal suggesties om uw blog te onderhouden in de zomervakantie.

1. Blog gewoon door vanaf uw strandbedje (... of niet?)

Er zijn tegenwoordig wereldwijd voldoende wifi-mogelijkheden, waardoor u gewoon vanaf uw campingstoeltje in de Ardennen een blog kunt schrijven en publiceren. U kunt er dus voor kiezen om uw laptop mee te nemen naar uw vakantiebestemming en vanaf daar te bloggen, maar dan bent u wel weer bezig met uw werk en kunt u niet volledig genieten van de vakantie. Het zal ook ongetwijfeld boze blikken van uw partner of kinderen opleveren.

Bovendien kunt u niet altijd vertrouwen op de wifi-voorzieningen. Wifi op vakantiebestemmingen zoals campings, is vaak nog altijd gebrekkig.

Wat ons betreft, kunt u optie één dus beter overslaan. Welke mogelijkheden zijn er nog meer, waardoor u gewoon kunt genieten van een vakantie met uw partner en/of kinderen?

2. Schakel gastbloggers in

Zelf geen tijd om een blog te schrijven? Misschien staan er wel tientallen gastbloggers te trappelen om voor u in de vakantieperiode een blog te schrijven. Ga ruim van tevoren in uw eigen netwerk op zoek en kijk welke personen geschikt zouden kunnen zijn als gastbloggers.

En niet alleen voor de vakantieperiode is het slim om gastbloggers in te zetten. Ook daarna kunnen gastbloggers van grote toegevoegde waarde zijn voor uw zakelijke blog. Gastbloggers zorgen voor een nieuwe en frisse kijk op uw activiteiten, wat ook voor nieuwe lezers weer een reden kan zijn om uw blog te gaan volgen.

3. Deel oude content

Als u al een tijdje aan het bloggen bent, heeft u een compleet archief met interessante blogs gepubliceerd. Het is nog helemaal niet zo’n gek idee om deze in de zomervakantie gewoon opnieuw te delen via social media. De kans is groot dat de lezers van uw blog nog lang niet alle blogs hebben gelezen!

Ook kunt u ervoor kiezen om blogs regelmatig te updaten, zodat ze weer aansluiten bij de actualiteit.

4. Verlaag de frequentie van het aantal blogposts

In de zomervakantie neemt iedereen wat gas terug en dat kunt u ook prima doen met uw zakelijke blog. Wanneer u nu twee keer per week een blog publiceert, kunt u ervoor kiezen om dit te halveren.

Kleine tip: vermeld dit wel aan uw lezers. Als u al maanden lang op vaste dagen een blog plaatst, zullen lezers zich afvragen waar uw blogs blijven. En lezers verliezen, dat is wel het laatste dat u wilt!

Voordat u aan uw zomervakantieschema begint, deel dit even kort mee aan uw lezers, bijvoorbeeld onderaan een blogpost. Uw lezers zullen ongetwijfeld begrijpen dat u uw blogfrequentie in de zomervakantie verlaagt.

 

5. Begin op tijd met vooruitwerken

Hoe wij er voor zorgen dat er ook in de zomervakantie een serie blogs online staat? Vooruitwerken! Het antwoord klinkt simpel, maar in de praktijk zult u zien dat dit wel enige planning vergt. Als u momenteel al twee blogs per week plaatst en ineens ook één blog extra per week moet schrijven voor de zomervakantie, is het even puzzelen hoe dit in uw tijdsschema gaat passen.

Begin daarom ruim van tevoren met vooruitschrijven. Wij kunnen nu in ieder geval rustig van onze vakantie genieten, omdat we maar liefst negen blogs vooruit hebben geschreven!

 

6. Kort uw blogs in en creëer snackable content

In de zomermaanden zitten uw lezers niet wachten op lange, ingewikkelde en diepzinnige blogs. Kies ervoor om het kort en simpel te houden en creëer snackable content. Niet alleen bespaart u zo veel tijd, u houd het ook makkelijk voor uw lezers. Kom tot de essentie van uw verhaal en gebruik daar zo min mogelijk woorden voor.

De hele lange, inhoudelijke blogs komen ná de zomerperiode wel weer, als iedereen weer uitgerust achter zijn computer zit!


Zo, dat waren een aantal tips en mogelijkheden om uw blog toch actief te houden tijdens uw vakantie. Nu kunt u zonder zorgen genieten van uw welverdiende drankje in uw strandstoel!

Bent u en ondernemer en heeft u behoefte aan hulp van bedrijfskundige onderdelen? U kunt gerust bij ons terecht voor deskundig advies op het gebied van ondernemen! 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie