Verkopen via Amazon, wat komt er bij kijken?

Door Christiaan Blok, Gepost op: 22-mei-2017 10:19:00 Commentaar

alexandru-tugui-185047-117815-edited.jpg

Ze zijn handig én populair: platformen zoals Amazon, eBay en Bol.com. Over die laatste schreven we al eerder een blog. Alhoewel er nog veel meer vergelijkbare platformen zijn, wil ik in dit blog aandacht besteden aan de voordelen van het verkopen op Amazon. Wat maakt Amazon uniek? En wat zorgt ervoor dat het zo'n succesvol platform is?

Waarom verkopen via Amazon?

Verkopen via Amazon zorgt ervoor dat u extra verkoopkanaal toevoegt aan uw huidge verkoopkana(a)l(en). Met Amazon kiest u er speciaal voor om te gaan verkopen in het buitenland, hierdoor krijgt u ook een grotere afzet markt. U kunt uw artikelen aanmaken, de juiste beschrijvingen meegeven en zodra deze zijn goedgekeurd, door Amazon, kunt u beginnen met verkopen. Doordat u teksten schrijft voor uw producten die u gaat presenteren op Amazon wordt u ook beter vindbaar op Google.

 

Verkopen via Amazon: dit heeft u nodig

U bent over de brug, maar hoe moet nu starten? Om te starten met het verkopen van producten via Amazon, heeft u de volgende gegevens nodig: 

  • U heeft een account bij Amazon of maakt deze aan. Welke gegevens u daarvoor nodig heeft, leest u hier!
  • U heeft een abonnement van Amazon nodig. Meer hierover leest vindt u onder het 3e kopje ‘wat kost het om via Amazon te verkopen’?
  • Uw producten hebben een EAN-nummer

 

De kosten

Zoals we al noemden bij punt 1 heeft u een abonnement nodig om te mogen verkopen bij Amazon. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bol.com, waar u zonder abonnement kunt verkopen maar een u omzetpercentage afdraagt. Één van de eerste vragen die u als onderne(e)m(st)(er) kan hebben, is wat het kost om via Amazon te verkopen. De lasten moeten natuurlijk lager zijn dan de baten.

Dat abonnement kost €39,- per maand excl. btw en een verwijzingstoeslag per verkocht product. Hoe hoog die verwijzingstoeslag is licht aan de productcategorie en kan ook verschillen per land van verkoop (amazon.de, Amazon.uk enz.)

 

Wat zijn de voordelen van verkopen via Fullfillment By Amazon?

Voorraad en levertijd zijn twee eisen waaraan consumenten een grote waarde hechten. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Amazon daar op inhaakt en zo proberen te consument te stimuleren bij hen te kopen en niet bijvoorbeeld via Amazon of Coolblue.

  • U stuurt uw voorraad naar een Amazon center, waardoor u geen opslagkosten heeft
  • Amazon doet alles voor u: van klantenservice tot aan retouren tot aan het verzenden van het pakketje
  • Het grote voordeel van het laten verzenden door Amazon is dat uw pakketten sneller worden geleverd


Koppel uw SnelStart administratie aan Amazon!

Het verkopen via Amazon heeft een aantal voordelen, maar het aanmaken van artikelen met de juiste beschrijvingen en EAN codes is nog steeds veel werk. Amazon heeft al wel aan u gedacht door een artikelimport te ontwikkelen, maar wat doet u met uw orders? Typt u deze nog handmatig over? Met S-Connect Amazon is ook dát verleden tijd!

S-Connect productbeschrijving downloaden