Is Magento 2 ideaal voor uw groothandel?

Door Elyanne Groeneveld, Gepost op: 24-apr-2023 10:12:22 Commentaar

Is Magento 2 het ideale e-commerceplatform ook voor uw groothandel?

Wilt u met uw groothandel inspelen op kansen in de snel veranderende markt? Een modern e-commerceplatform is essentieel om aan te sluiten op de huidige uitdagingen en trends.

Overweegt u voor uw groothandel Magento 2 als e-commerceplatform te koppelen aan SnelStart? Wilt u weten of het aansluit op uw doelen? In dit artikel bespreken we de criteria voor de selectie van een passend e-commerceplatform. We kijken daarna specifiek naar de mogelijkheden van Magento 2, tegenwoordig Adobe Commerce genaamd.

Waarom is een modern e-commerceplatform belangrijk?

De markt verandert snel onder invloed van technologie, big data en Artificial Intelligence. Daarom is het belangrijk dat uw bedrijf flexibel en wendbaar is. Met een modern e-commerceplatform kunt u aansluiten op uitdagingen en trends van nu.

De groothandel en e-commerce zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Emotie en een optimale klantreis is ook in de B2B-markt een steeds grotere rol gaan spelen. E-commerceplatforms helpen daarop in te spelen.

“De markt is totaal aan het veranderen en we hebben allemaal te maken met de concurrentie van partijen die het nét even slimmer doen dan wijzelf.”
Dick Slootweg, CEO van Bidfood (bron)

 

Uw huidige situatie analyseren

U gaat niet zomaar op zoek naar een e-commerceplatform. Blijkbaar knelt het ergens en loopt u tegen zaken aan. Het is altijd goed om eerst helder te hebben waar de ontevredenheid precies aan ligt. Heeft u problemen met het huidige e-commerceplatform? Is de kwaliteit of het reactievermogen onvoldoende? Nemen de kosten toe, terwijl de functionaliteiten achterblijven op uw wensen?

Maak een goed Plan van Eisen, voordat u de mogelijkheden met elkaar vergelijkt. Dat voorkomt dat u door de bomen het bos niet meer ziet door alle mogelijkheden die de verschillende platforms bieden.

“De lancering van deze webshop versterkt de multichannel strategie van Makro Nederland. Naast onze 17 Makro-vestigingen en de Horeca Bezorgservice bedienen we onze klanten nu ook online.”
Andries Govaert, CEO Makro Nederland
(bron)

Populaire e-commerceplatforms

Er is nogal wat keuze aan e-commerceplatforms om te gebruiken. Populaire opties zijn:

 • Magento: een open source e-commerce platform met veel functionaliteiten en aanpasbare opties.
 • Shopify: een cloudbased platform dat gebruiksvriendelijk is en een groot aantal apps en integraties biedt.
 • WooCommerce: een plug-in voor Wordpress die een webshop toevoegt aan een bestaande Wordpress-website.
 • Mijnwebwinkel: een Nederlandse webshop provider met veel functionaliteiten en integraties met Nederlandse betaalsystemen.
 • Prestashop: een open source e-commerceplatform met een grote hoeveelheid functionaliteiten en aanpasbare opties.

Welk e-commerceplatform past bij uw groothandel?

Hoe komt u erachter welk platform het beste bij uw groothandel past? Er zijn 9 criteria die u daarbij helpen:

 1. Functionaliteiten: welke functionaliteiten biedt het platform en sluiten deze aan op de specifieke eisen van uw bedrijf? Denk aan betalingsopties, verzending, belastingen, product beheer etc.

 2. Schaalbaarheid: in hoeverre kan het platform meegroeien met uw bedrijf? Het platform moet nu bij uw bedrijf passen, maar ook in de toekomst blijven aansluiten.

 3. Integraties: welke mogelijkheden zijn er om het platform te koppelen aan andere systemen die u gebruikt, zoals SnelStart? Dit maakt uw bedrijfsprocessen efficiënter en helpt bij het beheer van data.

 4. Gebruiksvriendelijkheid: niet geheel onbelangrijk, is het platform prettig en eenvoudig te gebruiken voor zowel uw medewerkers als uw klanten?

 5. Kosten: wat zijn de kosten en passen deze binnen uw budget? Hoe ontwikkelen de kosten zich bij uitbreiding en groei?

 6. Klantenservice: hoe is de klantenservice geregeld, op welke manier kunt u contact opnemen en wat is de reactietijd?

 7. SEO: is het platform SEO-vriendelijk en helpt het bij het verbeteren van uw zoekresultaten?

 8. Responsive design: heeft het platform een responsive design en functioneert het goed op mobiele apparaten?

 9. Veiligheid: hoe is de veiligheid geborgd en zijn klantgegevens goed beschermd?

Laten we kijken naar Magento 2 (Adobe Commerce)

Zoals beloofd zoomen we in dit artikel verder in op Magento 2, of eigenlijk Adobe Commerce. In 2015 werd Magento 2 uitgebracht. Na de overname door Adobe in 2018 werd het platform in 2021 omgedoopt tot Adobe Commerce. In de praktijk wordt het vaak nog Magento genoemd.

Hoe scoort Magento op de belangrijkste criteria: functionaliteit, schaalbaarheid en integraties?

Daar kunnen we in het kort op antwoorden: Magento 2 scoort op alle 9 criteria goed. Het is niet voor niets het meest gebruikte webshopsysteem, dat onder meer gebruikt wordt door PostNL en KLM. Magento biedt de mogelijkheid om multichannel commerce-ervaringen te bouwen voor B2B en B2C. Het staat bekend om de uitgebreide functionaliteiten, goede schaalbaarheid en integratiemogelijkheden.

Functionaliteiten

Magento biedt een uitgebreide set functionaliteiten, waaronder productbeheer, betalingsopties, verzending, belastingen en kortingscodes. De kant-en-klare functies zijn zeer uitgebreid. Omdat het een open source systeem is, zijn daarnaast de aanpassingsmogelijkheden grenzeloos.

Schaalbaarheid

Magento is geschikt voor alle soorten bedrijven, van het mkb tot de grote enterprises. Het platform is zeer schaalbaar en kan grotere hoeveelheden verkeer en transacties aan. In één platform beheert u met Magento meerdere verkoopkanalen en merken en kunt u uitbreiden naar nieuwe landen en talen.

Integraties

Magento biedt veel integratie-opties met andere systemen, zoals SnelStart. Met de integratie van andere producten van Adobe, zoals Analytics, Target, Experience Manager en Creative Cloud kunt u de personalisatie van de klantreis op een hoger niveau tillen.

Kunt u Magento koppelen aan SnelStart?

Gebruikt u SnelStart en wilt u Magento gaan gebruiken? Dat is geen enkel probleem. S-Connect koppelt uw webwinkel aan uw SnelStart administratie. U haalt hierdoor meer uit beide systemen.

Belangrijke voordelen zijn:

 1. Bespaar tijd en geld met efficiënt boekhouden en het razendsnel uitwisselen van orders tussen de systemen.
 2. Veilig data uitwisselen tussen uw webshop en SnelStart.
 3. Een betere service voor uw klanten, omdat de afwikkeling vlotter gaat en minder foutgevoelig is.
 4. Altijd inzicht in de financiële gegevens.

Wilt u meer informatie of gewoon eens vrijblijvend van gedachten wisselen over de mogelijkheden van Magento 2? Neem gerust contact met ons op!