Interview: R-Go Tools over de automatisering, promotie en de toekomst van webshops

Door Christiaan Blok, Gepost op: 1-sep-2016 15:00:00 Commentaar

prestashop-1.jpg

Daniël van Meeuwen is directeur bij R-Go Tools. Het bedrijf ontwerpt, produceert en distribueert ergonomische producten voor de beeldschermwerkplek met als doel het bevorderen van een gezonde werkhouding. R-Go Tools is opgericht in 2010 en vindt haar oorsprong in het ergonomisch adviesbureau R-Go Solutions.

 

Ergonomisch werken

Het bevorderen van een gezonde werkhouding is tegenwoordig bij veel bedrijven het gesprek van de dag. Medewerkers brengen uren per dag zittend achter hun computer door en doen dat vaak in een verkeerde houding. Het gevolg? Veel lichamelijke klachten bij medewerkers, zoals rug-, nek- en schouderklachten. De producten van R-Go Tools spelen slim in op de trend van ergonomisch werken en helpen lichamelijke klachten te voorkomen of verminderen. 

Van Meeuwen: “Wij verkopen een breed scala aan ergonomische producten. Onze collectie bestaat voornamelijk uit toetsenborden, muizen en standaards voor een tablet of laptop. Dit zijn producten die we zelf ontwikkelen, maar we verkopen ook bestaande producten van bekende merken.”

 

Onderscheiden van de concurrentie

De markt voor ergonomische producten is misschien niet groot, maar wel concurrerend. Maar hoe onderscheidt R-Go Tools zich van de concurrentie? “Wij onderscheiden ons door een zeer breed scala aan ergonomische hulpmiddelen te leveren. We produceren onze producten zelf, waardoor onze distributeurs de consument een goede prijskwaliteitverhouding kunnen bieden. Via onze website – die als distributiekanaal wordt gebruikt - bieden wij een breed assortiment aan ergonomische producten aan, zowel andere merken als door ons geproduceerde merken. We zien dat de combinatie van eigen producten en van andere merken de verkoop vergroot,” aldus van Meeuwen.

 

Webshop in PrestaShop

R-Go Tools gebruikt het platform Processwire om de producten kenbaar te maken op het internet. Tevens wordt Prestashop gebruikt door de distributurs van R-Go Tools om de producten online in te kopen.  
Toen er steeds meer orders binnen kwamen via de website, ging R-Go Tools op zoek naar een manier om processen te automatiseren.

Van Meeuwen vertelt: “Aangezien we gebruik maken van de boekhoudsoftware SnelStart, is gekozen om de webshopkoppeling van S for Software aan te schaffen. Met deze webshopkoppeling worden orders automatisch geïmporteerd in onze boekhoudsoftware. Dit is enorm handig, omdat we zo veel tijd besparen en foutlozer kunnen werken.”  

Het grootste voordeel van de webshopkoppeling vindt van Meeuwen dat facturen direct op de juiste plek in de boekhouding terecht komen. Prestashop is weer handig voor onze distributeurs, zij kunnen eenvoudig hun orders, facturen en verzending volgen.

 

"Met de webshopkoppeling van S for Software worden orders automatisch geïmporteerd in onze boekhouding. Hierdoor besparen we veel tijd en kunnen we foutlozer werken!" - Daniël Meeuwen, eigenaar R-Go Tools

 

Promotie: van digitaal naar face-to-face

Terwijl veel bedrijven tegenwoordig hun promotie van offline naar online verschuiven, zien we bij R-Go Tools een verrassende, omgekeerde beweging. Het bedrijf besteedde voorheen veel tijd aan promotie via Facebook, Google Adwords en YouTube. Echter merkte R-Go Tools dat dit niet voldoende opleverde.

Omdat R-Go Tools werkt met veel grote distributeurs, neemt het bedrijf tegenwoordig ook veel deel aan grote nationale en internationale beurzen. En dat levert wél resultaat op. “We zien een verschuiving van digitaal naar face-to-face,” aldus van Meeuwen. “Uiteraard besteden we nog steeds aandacht aan onze online promotie. Zo zorgen we voor passende content en foto’s bij onze producten voor de webshops van onze distributeurs. Daarnaast zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze eigen website.”

Volgens van Meeuwen is het continu verbeteren van de website dan ook één van de belangrijkste manieren om meer bekendheid voor een webshop te genereren. “Onze website zelf draait in Processwire, de tegenhanger van WordPress. Processwire werkt enorm snel, heeft weinig geheugen nodig bij de installatie en zorgt automatisch voor een betere vindbaarheid in Google.”

 

De toekomst van webshops

In een vorig interview met één van onze klanten, vertelde Minze Zijlstra, gebruiker van S-Connect WooCommerce al dat hij een kans ziet voor webshops in combinatie met een fysieke vestiging. Ook Daniël van Meeuwen verwacht in de toekomst een combinatie van online shops en fysieke winkels. “Klanten willen producten voelen en proberen. Zeker voor onze branche is de fysieke beleving erg belangrijk. Medewerkers van bedrijven moeten vaak zelf aangegeven of ze het een fijn product vinden of niet.”

Wilt u – net als Daniël van Meeuwen – ook aan de slag met de webshopkoppeling tussen SnelStart en en uw webshop? Vraag de GRATIS productbeschrijving aan over onze oplossing S-Connect en ontdek hoe wij u kunnen helpen!

S-Connect productbeschrijving downloaden