De webshop gekoppeld aan uw boekhoudsysteem: 6 voordelen

Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 13-nov-2018 20:20:04 Commentaar

Iedere webshop houder droomt ervan om zoveel mogelijk orders binnen te halen. Als het aantal verkopen eenmaal in een stijgende lijn zit, is dat hartstikke mooi. Er is wel één groot nadeel: de hoeveelheid administratie stijgt ook. Zodra een webshop een beetje professioneel wordt, is het nuttig om de webshop orders te koppelen aan het boekhoudsysteem. Lees in dit blog welke 6 voordelen u behaalt met een koppeling tussen uw webshop en uw boekhoudsysteem.


1. Tijdswinst

Een webshop koppeling levert een enorme bak tijdswinst op. Zo hoeft u minder handelingen te verrichten om dezelfde order te verwerken. Dat is niet alleen prettig voor de winstgevendheid, het geeft u ook de capaciteit om meer orders te verwerken. 

 

2. Klantgegevens altijd bij de hand

Hoe makkelijk is het als u altijd complete gegevens hebt? Dat u niet hoeft te zoeken naar het mailadres van ordernummer 3218 of de postcode van de klant waar dat pakketje heen moet? Met de koppeling tussen administratie en webshop komen ook alle klantgegevens mee en wel zo compleet mogelijk. Het bijwerken van de klantgegevens gaat automatisch. 

 

3. Minder fouten

Handmatig werk is, hoe nauwkeurig u uw werk ook doet, toch altijd kwetsbaar. Bij het intypen van een telefoonnummer kunt u zo een cijfer omwisselen. Het automatiseren van handelingen verkleint de kans op fouten. Het opsporen en herstellen van fouten kost tijd en levert u niets op, behalve een klagende klant. Voorkom die klagende klanten door uw systeem zo foutloos mogelijk in te richten. 

 

4. Eenvoudig retourneren

Bij webshops zijn er altijd retourzendingen, vooral omdat mensen de producten nog niet fysiek gezien hebben. Een klant vindt de kleur toch anders dan op het plaatje of het had toch een grotere maat moeten zijn. Webshops varen er wel bij om soepel te zijn in de retouren. Wanneer het toch nodig is om een order te retourneren, dan moet u dat geen handenvol tijd kosten. Zorg dat de afhandeling snel en efficiënt kan aan de achterkant. In S-Connect zit een slimme klantherkenning waardoor de eventuele retouren geen uren werk opleveren.

 

5. Niet verkopen wat u niet heeft

De balans tussen voorraad en verkoop is een spannende. Als u iets verkoopt, moet u dat wel binnen afzienbare tijd kunnen leveren. Bij webshops kan het voorkomen dat u een avondje gaat tennissen en bij thuiskomst ontdekt dat er drie orders zijn, terwijl u maar twee producten op de plank hebt liggen. Zie dan die derde order nog maar eens aan te leveren! Om dit te voorkomen is het handig om het voorraadbeheer te koppelen aan de webshop. Als er nog maar twee exemplaren van een product zijn, kan de software dat aangeven. Het mes snijdt dan aan twee kanten: klanten drukken eerder op de knop omdat ze niet achter het net willen vissen én u voorkomt dat u met een derde order zit die u wellicht niet geleverd krijgt. 

 

6. Snelle en foutloze levering

Webshops kunnen zich onderscheiden door een snelle levering. Ook in deze fase van het proces kan u handelingen automatiseren dankzij een koppeling met S-Connect. Zo kan het systeem met een druk op de knop verzendlabels genereren. De pakketten kunnen ook alvast aangemeld worden, zodat u wachttijd voorkomt. 


Benut u deze 6 voordelen in uw webshop nog niet? Vanaf een paar honderd euro kan S for Software u al werk uit handen nemen. S for Software heeft koppelingen tussen de meeste webshop-software zoals Magento, WooCommerce, ShopFactory, Prestashop, CCV of bol.com en het boekhoudpakket als SnelStart.


 

S-Connect Webshop gratis proberen

Het koppelen van uw stystemen aan SnelStart heel veel voordelen. Lees ze op https://www.sforsoftware.nl/koppelingen