4 snelle tips voor meer verkoop op uw webshop

Door Christiaan Blok, Gepost op: 8-jun-2016 9:42:57 Commentaar

coins-currency-investment-insurance-402210-edited.jpg

Iedere ondernemer wil natuurlijk meer verkopen. Uw verkoop op uw webshop vergroten begint bij het vergroten van het aantal bezoekers op uw website. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u het aantal bezoekers kunt verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het schrijven van een blog, het versturen van een nieuwsbrief, maar óók offline promotie. Offline promotie kunt u bijvoorbeeld doen in de vorm van een flyer, een sticker of een QR-code. Hier kunt u ook een actie aan hangen, iemand bezoekt uw webshop, ze laten hun gegevens achter en in ruil krijgen ze een cadeautje. Dit zorgt er ook meteen voor dat u een (klanten) bestand opbouwt.

Dé tips

Tegenwoordig willen mensen die op uw website komen het beleven alsof zij een winkel binnenlopen. Het is dus erg belangrijk om contact te maken met uw bezoekers.

1. Trigger je klant
Zorg ervoor dat er iets is waardoor uw bezoeker wordt getriggerd als ze op uw eerste landingspagina terechtkomen (uw etalage). Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat uw responsive website (een website die voor elk device beschikbaar is). Voor bezoekers op uw website is dit een stukje service die u verleent. Hierdoor is de drempel lager om even verder te kijken en over te gaan tot een aankoop.

2. Ga de interactie aan
Zorg voor interactie op uw website. Als mensen op uw website komen kunt u hen begeleiden door middel van een live chatfunctie. Dit resulteert vaak in een aankoop én verlaagt het gebruik van e-mail omdat u altijd direct voor uw klant klaarstaat. Dit levert u service en gebruiksgemak.

3. Bedenk een spaarsysteem
Een spaarsysteem, dit zorgt ervoor dat de drempel tot een aankoop lager wordt. Daarnaast kunt u daardoor ook veel waardevolle gegevens vastleggen.

4. Geef waardering
Een spaarsysteem is een mooi voorbeeld waarbij u veel data ontvangt. Deze data kan erg interessant zijn voor u. Door kleine dingen zoals ‘bedankt voor uw bestelling’ voelen klanten zich gewaardeerd. Biedt de klant ook aanvullende verkopen aan (cross selling).

Koppel uw webshop aan uw boekhouding

Met S-Connect kunt u uw webshop koppelen aan uw boekhouding. Dit bespaart u veel tijd omdat u niet meer de orders hoeft over te typen in SnelStart. Hierdoor kunt u meer tijd besteden aan het upgraden van uw website of bijvoorbeeld een blog te schrijven waardoor u meer ‘traffic’ genereert. S-Connect productbeschrijving downloaden