4 financiële rapportages die iedere ondernemer nodig heeft

Door Christiaan Blok, Gepost op: 14-sep-2017 8:17:00 Commentaar

Het laatste kwartaal is in zicht. Met drie kwartalen achter ons, heeft u in ieder geval genoeg informatie kunnen verzamelen om iets zinnigs te zeggen over de behaalde resultaten. En met nog één kwartaal voor u, is er ook nog tijd om die resultaten te verbeteren. Maar heeft u op dat moment wel de juiste gegevens en financiële rapportages beschikbaar? In dit blog bespreken we 4 rapportages die van belang zijn voor iedere ondernemer.


1. Liquiditeitsplanning
 

Geldstromen: iedere onderneming heeft ze. Maar wat gaat er in en wat gaat eruit? En waaraan wordt dat geld besteed en via welke weg komt het binnen? In het rapport 'liquiditeitsplanning' heeft u één overzicht wat de verwachte inkomsten en uitgaven zullen zijn. Als u op de getallen klikt, ziet u precies hoe deze getallen zijn opgebouwd. Hierdoor ziet u niet alleen hoe uw bedrijf ervoor staat, maar ook wat daarachter schuilt.

 

2. Periodevergelijking

Met de liquiditeitsplanning kijkt u in de toekomst, maar resultaten uit het verleden zijn net zo belangrijk. Als u in een tweede SnelStart administratie een begroting heeft gemaakt, kunt u deze vergelijken. Hierdoor weet u in één keer wat u heeft begroot en wat het werkelijk is. Ook in dit rapport kunt u meerdere SnelStart databases vergelijken. Als u op de getallen klikt ziet u precies hoe deze getallen zijn opgebouwd. Wilt u weten hoe het maken van budgettering precies werkt? Lees hier hier!

 

3. Betaalgedrag

Nog iets wat in de lijn van geldstromen ligt, is betaalgedrag. Uw eigen betaalgedrag en het betaalgedrag van uw klanten. Betaalgedrag is erg belangrijk; hoe langer een een klant uitstelt om te betalen, hoe moeilijker het wordt om uw cashflow goed te managen. U heeft immers ook betaalverplichtingen aan leveranciers. Wilt u los van een rapportagetool uw cashflow verbeteren en sneller uw geld ontvangen? Kijk dan eens naar Payt.

 

4. Voorraad

Ook uw voorraad zorgt voor wisselende kasstromen. Dit komt doordat u op het ene moment meer of minder voorraad heeft dan op een ander moment. Het is daarom goed om te weten voor hoeveel geld u aan voorraad heeft liggen. Dit is overigens niet alleen voor uzelf belangrijk. Stel dat u brand krijgt en uw voorraad vergaat. Hier wilt u natuurlijk verzekeringswerk van maken. Op dat moment wil de verzekering ook weten wat de waarde van uw voorraad is.

 

Bovenstaande financiële rapportages kunnen allemaal gerealiseerd worden met AdminView. AdminView is een rapportagetool speciaal gemaakt voor SnelStart.

New Call-to-action