Klantcase S-Magazijn Logistiek

Back on track S-Magazijn logistiek klantcase

Het succes van S-Magazijn Logistiek bij Back on Track

Doordat S-Connect de orders importeert van de webshop naar SnelStart, en de voorraad exporteert van SnelStart naar de webshop, is het voorraadbeheer altijd op orde. Er worden geen producten verkocht die niet meer in voorraad zijn en niemand grijpt mis.

- Back on Track

Back on Track

Back on Track is een internationaal bedrijf dat in 2000 is opgericht. Zij verkopen kleding en beschermers voor paarden, honden en mensen. De producten die Back on Track verkoopt zijn gemaakt van Weltex. Dit is een speciale stof die infrarode warmte weerkaatst. Dit verhoogt de doorbloeding, werkt ontstekingsremmend, vermindert chronische pijn en laat wondjes en scheurtjes in spieren sneller genezen. De producten van Back on Track worden ontworpen door een Zweeds bedrijf. De ontwerpen gaan vervolgens naar de fabrieken van Back on Track waar zij ze maken.

Back on Track is in Nederland gevestigd in Budel, maar ze zitten over heel de wereld. Back on Track heeft resellers in onder andere Amerika, Canada, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Finland, Zweden, Australie en Portugal.

Tegen welk probleem liepen jullie aan?

Via https://backontrack.com/nl/ vlogen de producten van Back on Track over de spreekwoordelijke toonbank, maar in het daaropvolgende proces liepen zij tegen problemen aan. Als een klant een bestelling plaatste in de webshop, moesten de medewerkers een hoop handmatig werk verrichten. Als eerste moest de order handmatig ingevoerd worden vanuit de webshop. Vervolgens moest de voorraad in de webshop handmatig geüpdatet worden. Dit kostte de medewerkers van Back on Track veel tijd. Bovendien was dit proces veel te bewerkelijk en werden er regelmatig fouten gemaakt.

Wanneer de order verwerkt was in het systeem, moesten de medewerkers de bestelling klaarmaken. Bij het order picken verliep ook niet alles vlekkeloos en werden er fouten gemaakt. Daarbij was het ook ingewikkeld om backorders te maken van artikelen die niet gepickt waren. Voor zendingen buiten Europa moest men met pen en papier bijhouden welk product in welke doos ging, om dit vervolgens over te typen in een systeem.

Kortom: veel handmatig werk, een grote kans op fouten en zeker geen efficiënt proces!

Back on Track klantcase S-Flex Logistiek S for Software

Hoe is het probleem opgelost?

S for Software heeft het orderproces van Back on Track gedigitaliseerd door S-Connect en S-Magazijn te implementeren. S-Connect importeert de orders die binnenkomen via de webshop in SnelStart. Vervolgens wordt de voorraad vanuit SnelStart naar de webshop geëxporteerd zodat in de webshop altijd de juiste voorraad te zien is.

S-Magazijn Logistiek regelt het order pick proces. De software geeft aan wat de meest efficiënte looproute is voor de order picker. S-Magazijn Traceability houdt digitaal bij welke producten in elke doos gaan. De doos krijgt een uniek nummer zodat deze altijd te volgen is.

S-Magazijn Logistiek in de praktijk

Verbunt Hockey verkoopt veel verschillende artikelen. Het bestelproces moet van A tot Z perfect verlopen om de klant van de beste service te kunnen voorzien. S-Magazijn Logistiek sluit hierop aan. Rechts is beschreven hoe de afhandeling van orders geschiet.

Stap voor stap

Orders komen via verschillende kanalen binnen zoals: webshop, telefoon en showroom. Het maakt niet uit of het een detaillist, club of particulier is.

Voordat er iets met de order in SnelStart wordt gedaan, worden eerst de orders op de website doorgelopen om te kijken of het proces goed is verlopen. Daarna wordt het scherm ‘voorraad reserveren’ geopend en wordt de beschikbare voorraad verdeeld over de binnengekomen orders.

Eerst worden de orders samengesteld en doorgelopen. Mocht er een artikel van een order één dag later binnenkomen, dan wordt die order even vastgehouden om de bestelling in één keer te kunnen verzenden. Daarna worden de taken verdeeld vanuit ‘samenstellen’. Zo hebben relatief kleine orders voorrang.

De pakbon wordt geprint en er wordt een pakketlabel gemaakt via het systeem van de pakketverzender. Daarnaast gaat er een kopie van de pakbon naar de administratie. S-Magazijn Logistiek geeft de meest efficiënte looproute aan voor de order picker.

Bereikte resultaten

iconvoorraadgrijs

Doordat S-Connect de orders importeert van de webshop naar SnelStart, en de voorraad exporteert van SnelStart naar de webshop, is het voorraadbeheer van Back on Track altijd op orde

applicatieicongrijs

Er worden geen producten verkocht die niet meer in voorraad zijn en niemand grijpt mis.

iconsysteemeisen

Dankzij S-Magazijn Logistiek is het orderpickproces van Back on Track strak ingericht. Er is meer overzicht dan voorheen.

iconmagazijngrijs

S-Magazijn Traceability houdt digitaal bij wat er in welke doos zit. Dit bespaart de medewerkers van Back on Track een hoop handmatig werk!

Ontdek hoe u uw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren met geavanceerde software

Doorloop uw proces met één van onze experts

Gratis telefonisch consult