Maatwerk software

Sluit naadloos aan op uw proces

Maatwerk software

4 IJzersterke voordelen van maatwerk software

Bedrijfsprocessen handmatig uitvoeren kost onnodig veel tijd en geld. Daarbij is de kans op fouten vele mate groter. Deze handelingen kunnen vaak geautomatiseerd worden door deze te vertalen naar ICT-oplossingen.

Door het automatiseren van uw bedrijfsprocessen kunt u een beter bedrijfsresultaat realiseren. Ondernemers die hun bedrijfsprocessen willen automatiseren kunnen kiezen tussen standaard en maatwerk software. Wie kiest voor maatwerk software, behaalt vele voordelen:

1. Volledig afgestemd op uw proces en uw wensen
2. Biedt kansen in het onderscheiden van de concurrentie
3. Uitermate geschikt voor complexe processen
4. Groeit mee met de organisatie

S for Software
S for Software
NovelGroep logo
Dit is de eerste keer dat S for Software wat voor ons heeft betekend, maar dat is tot dusver uitstekend bevallen. Mocht er in de toekomst meer maatwerk nodig zijn, dan zullen we zeker aan hen denken.

Afgestemd op uw proces

Houd uw processen aan

Het nadeel van standaard software is dat uw proces afgestemd dient te worden aan de werking van deze software. Met maatwerk software is dit niet het geval: deze wordt ontwikkelt zodat het naadloos aansluit bij uw proces. Want, waarom een proces aanpassen als deze perfect werkt voor uw organisatie?

Het samenstellen van maatwerk software vraagt wel om een duidelijk beeld van de functionaliteiten die u wenst. Als u duidelijk aan kan geven hoe uw proces werkt en hoe de software daarop moet aansluiten, kan de softwareleverancier die u gekozen heeft een pakket samenstellen met alleen die functionaliteiten die u nodig heeft. Dit pakket kan bestaan uit componenten van bestaande software en geheel nieuwe software. Het resultaat is een pakket volledig afgesteld op uw proces, zonder opsmuk van functionaliteiten die u toch niet gebruikt. Overzichtelijk en doelgericht.

S for Software

Behaal concurrentievoordeel

Blijf uw concurrenten voor

Maatwerk software is in de regel duurder dan standaard software, maar doordat het niet geheel aansluit op uw wensen gaan er kostbare voordelen verloren.

Standaard software is niet per definitie software waar u niks aan heeft. Het jammere is alleen dat u met met standaard software aangewezen bent op de functionaliteiten die hierin ingebouwd zijn. En niet alleen u kan van deze software gebruik maken, ook uw concurrenten kunnen dit standaard pakket aanschaffen om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. 

Als u een unieke werkwijze hebt, gaat dat met standaard software verloren. En niet alleen de unieke werkwijze gaat verloren, ook het concurrentievoordeel. Met maatwerksoftware kunt u kiezen uit welke unieke functionaliteiten het pakket bestaat zodat u uw concurrenten een stap voor kan zijn én blijven.

Groeit mee met de organisatie

Maatwerk software is schaalbaar

Groeit mee met de organisatie

Een organisatie groeit. Een toename in of verandering van bedrijfsprocessen is dan onoverkomelijk. Op dat moment sluit de software niet meer optimaal aan. In tegenstelling tot standaard software, kan maatwerk software mee veranderen en dus meegroeien met de organisatie.

De schaalbaarheid van maatwerk software wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl dit een ontzettend groot voordeel is. Slecht aansluitende software kan groei in de weg staan, terwijl het hier ondersteunend aan zou moeten zijn. Het kan zomaar zijn dat dit bij u ook het geval is.

Heeft u momenteel software maar sluit deze niet naadloos aan op uw proces? Doorloop de volgende stappen om hier verandering in aan te brengen.

1. Schrijf het voor u optimale proces uit.
2. Schrijf het proces op zoals hij nu is met de software die u momenteel gebruikt.
3. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen
4. Aan welke delen van het proces irriteert u zich en wat moet hieraan veranderen zodat u tevreden bent?
5. Bepaal de voordelen die u zou behalen als u de software laat aansluiten op uw proces
6. Ga in gesprek met een softwareleverancier en leg bovenstaande casus voor.

Samen met een expert kunt u kritisch kijken naar de vervolgstappen.

Mogelijkheden van maatwerk software

Voorbeelden van maatwerk software

De mogelijkheden van een maatwerkpakket zijn eindeloos. Van een groot opgezet online systeem tot een handige app met maar enkele functionaliteiten: elke wens is in de software te gieten.

 

Mogelijkheden

Een klantportaal: klanten kunnen hier inloggen op hun persoonlijke pagina en het hele jaar door hun situatie en gegevens inkijken.

Een app voor de buitendienst: de werking van de app is toegespitst op voor de organisatie van belang is. Bijvoorbeeld een app die de buitendienst kan inzetten om foto’s van geleverde goederen te maken zodat bewezen kan worden dat deze onbeschadigd geleverd zijn.

Magazijnsoftware: met een barcodescanner producten verzamelen voor een pakbon. Bij het scannen van het artikel wordt meteen de klantgegevens verzameld zodat het pakketje meteen aangemeld kan worden.

Een manier om de administratie vlekkeloos en sneller te laten verlopen.

Koppelen van systemen: er is al koppelsoftware beschikbaar voor onder andere webshops, kassasystemen en handige apps. Mocht uw systeem er niet tussen staan, kunnen we de mogelijkheden tot het ontwikkelen van koppelsoftware voor uw systeem bespreken.

Ontdek hoe u uw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren met geavanceerde software

Doorloop uw proces met één van onze experts

Gratis telefonisch consult