Klantcase Maatwerk

NovelGroep logo

Het succes van Maatwerk bij Novel Groep

Novel Groep

Novel Groep is een groep van ondernemende adviseurs. Ze zijn een volledig zelfstandig accountants- en belastingadvieskantoor met vestigingen in Aalten, Winterswijk, Haaksbergen en Bocholt (D). Het kantoor telt al bijna 50 deskundige en ervaren accountants, assistent-accountants, belastingadviseurs, salarisadministrateurs, financieel administrateurs, organisatieadviseurs en pensioendeskundigen. Samen met de partners ondersteunen ze ongeveer 500 bedrijven, middenstanden; non-profit instellingen, overheden en vrije beroepsbeoefenaren.

Tegen welk probleem liepen jullie aan?

Novel Groep Accountants & Adviseurs werkt voor de administraties van haar (ruim 400) cliënten met SnelStart. Alle administraties van Novel Groep Accountants & Adviseurs zijn opgebouwd vanuit eenzelfde blanco administratie met een grootboekschema. Dit werkte prima, totdat Novel Groep het grootboekschema (ingrijpend) wilde wijzigen. De bedoeling was dat er een aantal grootboekrekeningen gewijzigd werd en een aantal nieuwe rekeningen aangemaakt werd. Ook wilde men de indeling in rubrieken herzien. Vanzelfsprekend zou het een enorm karwei zijn om dit handmatig te moeten overzetten voor alle 400 administraties: naar schatting zou dit zo'n 200 uur in beslag nemen.

Mid section of woman using laptop with coffee on table in cafeteria

Hoe is het probleem opgelost?

Via onze SnelStart-dealer kwamen we bij S for Software terecht. S for Software ging aan de slag met het probleem waar wij tegenaan liepen en ontwikkelde een maatwerkoplossing. In deze speciaal ontwikkelde applicatie wordt zowel de oude als de nieuwe basisadministratie geselecteerd, net als de map met alle bij te werken administraties. Met een druk op de knop konden we alle 400 basisadministraties bijwerken. Door deze automatisering kan de gebruiker ondertussen doorgaan met zijn werk. Bovendien nam de daadwerkelijke omzetting van administraties aanzienlijk minder tijd in beslag dan de 200 uur die handmatig overzetten gekost zou hebben.

Met het door S for Software ontwikkelde programma wordt de gekozen map volledig doorgelopen, inclusief onderliggende mappen. Elke SnelStart-administratie in deze mappen werd bijgewerkt:

Wat in SnelStart werd bijgewerkt

De oude grootboekrekeningen werden bijgewerkt naar nieuwe nummers en omschrijvingen.

Grootboekrekeningen die alleen in de nieuwe basisadministratie voorkwamen, werden toegevoegd.

De grootboekrubrieken die niet meer nodig waren, werden verwijderd. Nieuwe grootboekrubrieken werden overgenomen en toegewezen.

Eventuele problemen, zoals dubbele administratienummers, werden gemeld in het scherm zodat deze handmatig konden worden gecorrigeerd.

Het programma is zo ontworpen dat het een aangepaste omschrijving in de klantadministratie behield. Als er echter sprake was van een omschrijving in de klantadministratie die gelijk was aan de oude basis, werd deze omgezet naar een nieuwe omschrijving.

Welke voordelen ervaart Novel Groep?

De uitvoering van het project is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk ervaren. De testen zijn al afgerond en alles werkt naar behoren. De totale run moet nog uitgevoerd worden maar deze investering zal zich uiteraard vrij eenvoudig en snel terugverdienen.

 

Meer weten over de voordelen van maatwerk software voor uw organisatie? Kijk op www.sforsoftware.nl/maatwerk-software

Ontdek hoe u uw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren met geavanceerde software

Doorloop uw proces met één van onze experts

Gratis telefonisch consult