Functies in Adminview

Dit artikel legt uit wat de mogelijkheden zijn in Adminview

Zoekfunctie
Om de gewenste lijst te vinden kunt u gebruik maken van de volgende drie mogelijkheden:

  • Zoekfunctie

  • Bladeren

  • Trefwoorden

De lijsten zijn ingedeeld in groepen, klik op het pull down menu voor meerdere mogelijkheden.
Er is ook een mogelijkheid om een lijst te markeren als favoriet. Dit doet u door de gewenste lijst te openen en een vinkje te plaatsten naast de naam.  

Soorten lijsten
We beschikken in Adminview over twee soorten overzichten. 

De gewone tabel/lijst
De draaitabel

De 'gewone' tabel spreekt voor zich, maar wat is een draaitabel? Dat is een interactieve tabel waarin u snel grote hoeveelheden gegevens kunt combineren en vergelijken. U kunt rijen en kolommen verwisselen (draaien) om de brongegevens op verschillende manieren samen te vatten. 

Groeperen
Wilt u gegevens samenvoegen per groep? dat is mogelijk met de optie groeperen.
Het is ook mogelijk om op meerdere niveaus te groeperen, bijvoorbeeld eerst op een land en daarbinnen op een woonplaats etc..

Periodeselectie
Bij het openen van een lijst in AdminView wordt er soms (afhankelijk van het type lijst) gevraagd om een periode te selecteren, om te voorkomen dat er onnodig veel gegevens moeten worden opgehaald. Standaard is deze periode ‘de afgelopen twaalf maanden’. In plaats van een periode kunt u ook gegevens van een of meerdere boekjaren bekijken of als u de regel van een order wilt opvragen, kunt u ook kiezen voor het selecteren van een order.

Selectie maken
Bij het openen van een lijst in Adminview heeft u de mogelijkheid om via de functie 'selectie en informatie' een selectie/filter in te stellen. Deze functie zorgt ervoor dat u een overzicht kunt creëren met de gegevens die u wilt.  

Veldkiezer
Met de veldkiezer kunt u verschillende velden toevoegen. Klik met uw rechtermuisknop op de  (grijze balk) boven de geopende lijst en klik op veldkiezer. Velden toevoegen doet u door op het desbetreffende veld te klikken en deze te slepen naar de grijze balk en tussen de andere kolommen te plaatsen. Wilt u een lijst verwijderen? Dit doet u door het desbetreffende veld aan te klikken en uit het overzicht te slepen.  

Lijst opslaan
Wilt u een lijst opslaan? Gebruik dan de knop opslaan. wilt u er een andere naam aanhangen? dan kunt u dit doen via de knop opslaan als. Hiermee kunt u dus onbeperkt eigen lijsten aanmaken. 

Grafieken
De gegevens vanuit uw overzicht kunnen gepresenteerd worden in een grafiek. Dit is wel afhankelijk van het type lijst. Er zijn verschillende grafieken, zoals: 

  • Staafgrafiek
  • Puntgrafiek
  • Lijngrafiek
  • cirkelgrafiek

Exporteren
Het is mogelijk om uw lijst gemakkelijk te exporteren naar Excel. Als u klikt op de knop Excel  dan kunt u de lijst opslaan en exporteren.