Hoe werkt het scherm 'Toewijzen'?

In het scherm 'Toewijzen' wijst u pickorders toe aan een orderpicker of plaatst u ze in de 'pool' waaruit orderpickers zelf orders kunnen claimen.

Dit scherm is ingedeeld in 3 onderdelen:

• Actieknoppen
  • Pickorders
  • Picktaken

Actieknoppen

De knop 'Maak taken' zorgt er voor dat een picktaak wordt aangemaakt van de geselecteerder order(s) bij de geselecteerde orderpicker of in de pool op de ingestelde pickdatum in het pickorder gedeelte.

De knop 'Ververs' is er voor om het scherm indien gewenst handmatig te verversen. Dit kan vooral handig zijn als dit scherm op meerdere computers tegelijk wordt gebruikt.

Pickorders

Hier selecteert u de orders die u wilt gaan toewijzen aan een orderpicker of aan de pool voor een specifieke datum. Onder de tabel met de pickorders ziet u een tabel met de orderregels van de geselecteerde pickorders.

De tabellen kunt u op dezelfde wijze veranderen van indeling zoals ook beschreven in de uitleg van het scherm 'Samenstellen'

Picktaken

Hier ziet u de per orderpicker toegewezen taken en kunt u deze ook weer 'verwijderen' zodat deze weer beschikbaar is om te 'herplannen' of u kunt direct een picktaak van orderpicker wisselen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om op te letten dat u geen picktaken verwijderd of van orderpicker wisselt die al gestart zijn op de PDA.

Wanneer het van belang is om artikellabels te printen (per orderregel of per aantal) dan kunt u dat ook vanuit dit scherm doen. Het artikellabel ontwerp kunt u via de instellingen zelf opmaken qua lay-out en gegevens.