Hoe werkt het scherm 'Afronden'?

In het scherm 'Afronden' kunt u de pick-orders afronden naar de status pakbon en aanmelden bij uw pakketdienst. Wanneer u kiest voor volledig afronden via de PDA heeft u dit scherm alleen nodig als daarmee iets niet lukt.

In dit scherm komen de orders tevoorschijn die nog niet zijn omgezet naar de status pakbon. Oftewel wanneer u het in de instellingen zo heeft ingesteld dat de orderpicker zelf vanaf de PDA volledig mag afronden (inclusief of exclusief aanmelden bij de pakketdienst) dan zult u hier alleen orders vinden waarbij het omzetten naar pakbon is mislukt.

Het scherm is ingedeeld in 3 onderdelen:

• Actieknoppen
  • Pickorders
  • Details pickorder (emballages)

Actieknoppen

De knop 'Afronden' is er om uw pickorders om te zetten in de status 'pakbon'. U kunt hierbij kiezen voor het wel of niet backorders aanmaken voor incomplete regels. De standaard-instelling hiervoor kunt u in de configuratie onder 'orderverwerking' in stellen bij de 'Standaardkeuze bij afronden'.

De knop 'Verversen' is er om de data in dit scherm te verversen.

De knop(pen) met de icoontjes van de pakketverzenders zijn er om de geselecteerde order aan te melden bij uw pakketdienst.

De knoppen 'Opslaan' en 'Annuleren' hebben betrekking op het 'Details pickorder' gedeelte van het scherm en worden onder dat kopje besproken.

Pickorders

In deze tabel selecteert u de order(s) welke u wilt gaan afronden (bijwerken naar status pakbon). Wanneer u een order selecteert zullen in de onderste tabel de orderregels zichtbaar worden en tevens zal aan de rechterkant bij 'Details pickorder' daar de informatie zichtbaar worden.

De indeling van de tabel qua velden en weergave kunt u beïnvloeden zoals dat ook beschreven is voor het scherm 'Samenstellen'.

Details pickorder

U ziet hier van de geselecteerde order de gekoppelde emballages. Hoewel de orderpicker deze informatie in de PDA al kan bewerken heeft u hier ook nog de mogelijkheid om dit aan te passen voordat u een order aanmeld bij de pakketdienst.

U heeft middels de knop 'Nieuw' de mogelijkheid om een emballage toe te voegen. Middels de knop 'Verwijderen' om een emballage te verwijderen. Middels de knop 'Adreslabels' kunt u stickers printen voor adreslabels wanneer u bijvoorbeeld uw producten zelf bezorgd.

De knoppen opslaan en annuleren zijn er voor om aanpassingen in de emballages op te slaan of de ingegeven wijzigingen te annuleren.