Hoe installeer ik S-Connect vPlan?

In dit artikel leggen we u uit hoe u de koppeling tussen SnelStart en vPlan maakt.

S-Connect vPlan

vPlan is het gemakkelijkste platform om elk team en elke activiteit te plannen. Meer dan honderden bedrijven gebruiken vPlan, van productiebedrijf tot dienstverleners. Creëer je eigen workflow en proces. Synchroniseer, plan, volg en analyseer al het werk. Krijg grip op capaciteit, prioriteit en deadlines. Deel de planning makkelijk en werk samen in één tool.


Met de koppeling tussen Snelstart en vPlan hoeft u nooit meer gegevens handmatig over te zetten. De koppeling zorgt ervoor dat onder andere klantgegevens, leverdata, verkooporders en orderregels automatisch in vPlan worden gezet. Plan uw order in vPlan en geef statussen, labels en bijlagen mee. Zo weet het hele team wat, wanneer en aan wie geleverd moet worden.   

Installatie S-Connect

Als u op de downloadlink klikt in het ontvangen e-mailbericht word uw internetbrowser geopend en start het downloaden automatisch. Als het bestand is gedownload klikt u op het pull down menu en kiest u voor openen.

Hierna start het programma op en doorloopt u de stappen om S-Connect te installeren.

Licentie inlezen

In het ontvangen e-mailbericht heeft u een licentiebestand ontvangen. U kunt de licentie als volgt activeren.

Stap 1 Sla het licentie bestand op (op uw harde schijf)

Stap 2 Klik in S-Connect op de knop ‘licentie inlezen’   (tap instellingen, rechts onderin)

Stap 3 Wijs het zojuist opgeslagen bestand aan

Koppeling SnelStart

Het eerste tabblad ‘koppeling SnelStart’ is er om S-Connect te koppelen met uw SnelStart-administratie. U vult hier uw gegevens in van SnelStart.

Werkt u met SnelStart 11 of lager? Dan heeft u de keuze uit SQL of MDB. Meestal zal dit MDB zijn.

Werkt u met SnelStart 12? Dan heeft u keuze uit Online, Netwerk(SQL) of Lokaal. In SnelStart ziet u het administratiesoort direct in de lijst met administraties.

Als u alle gegevens heeft ingevuld klikt u op ‘verbinding testen’. Krijgt u een andere melding dan geslaagd? Lees de melding dan goed, het kan gebeuren dat u een typfoutje heeft gemaakt.

Koppeling vPlan

Voor de koppeling van vPlan wordt er gebruik gemaakt van een X-Api-Key en een X-Api-Env.

Als u bent ingelogd in vPlan gaat u naar Configuratie en dan naar Ontwikkelaars. Klik bij API Keys op het plusje en vul een naam in (bijvoorbeeld S-Connect). Kopieer de X-Api-Key en X-Api-Env en plak deze in S-Connect.

Maak in Excel een status bestand aan van de status van de orders die ingelezen moeten worden.

Mogelijke statussen om te exporteren naar vPlan zijn:

  • Order
  • Factuur
  • Contantbon
  • Pakbon
  • Afhaalbon
  • Backorder
  • Werkbon
  • Bevestiging
  • Offerte

Sla dit bestand op en vul in waar u het heeft opgeslagen.

Bij ''vanaf datum/tijd''  kunt u aangeven vanaf wanneer er moet worden ingelezen.

Planning

In het derde tabblad ‘planning’ kunt u bij de kolom interval een keuze maken uit diverse opties om S-Connect op de gewenste interval de taak te laten uitvoeren. Vervolgens kunt u in de kolom ‘volgende keer uitvoeren’ aangeven wanneer S-Connect de eerst volgende keer de taak moet uitvoeren.