Hoe installeer ik S-Connect Artikelbeheer?

In dit artikel leggen we u uit hoe u de koppeling tussen uw Excelbestand en SnelStart maakt en hoe u dit eenvoudig kunt importeren.

Artikelbeheer

Met Artikelbeheer kunt u uw artikelen in SnelStart naar een overzichtelijk Excel document exporteren. De informatie over deze artikelen kunt u dan makkelijk en snel aanpassen.

Ook kunt u dit Excel document weer importeren in SnelStart. De veranderingen die u in het document heeft aangebracht worden dan gewijzigd in SnelStart.

Het is ook mogelijk om nieuwe artikelen in dit bestand te plaatsen waardoor u in een korte tijd veel nieuwe artikelen aan kunt maken in SnelStart.

Licentie inlezen

In het ontvangen e-mailbericht heeft u een licentiebestand ontvangen. U kunt de licentie als volgt activeren.

Stap 1 Sla het licentie bestand op (op uw harde schijf)

Stap 2 Klik in S-Connect op de knop ‘licentie inlezen’   (tap instellingen, rechts onderin)

Stap 3 Wijs het zojuist opgeslagen bestand aan

Koppeling SnelStart

Om te beginnen met het exporteren en importeren van artikelen moet u eerst de koppeling met SnelStart maken. Dat kunt u doen in de instellingen van S-Connect onder het kopje ‘koppeling SnelStart’. Werkt u met SnelStart 12? Dan heeft u keuze uit Online, Netwerk (SQL) of Lokaal. In SnelStart ziet u het administratiesoort direct in de lijst met administraties.

Bij het vakje ‘SnelStart gebruiker’ vult u het e-mailadres in waarmee u een SnelStart account heeft. Daaronder kunt u uw wachtwoord invullen.

Als u dit gedaan heeft klikt u rechts bij administratienaam op de knop ‘kies administratie’. U krijgt een overzicht te zien waaruit u de administratie kunt kiezen waar u gebruik van maakt. Klik daarna op ‘verbinding testen’ om te zien of de koppeling met SnelStart is gelukt.

Aansluiting Excel Artikelen-SnelStart

Onder het kopje Aansluiting Excel Artikelen-SnelStart vindt u 2 keuze vakken. De eerste mag u op artikelcode laten staan.

Het 2e vakje is voor de verwerking van de artikelen die worden geïmporteerd. Bij alleen toevoegen worden de nieuwe producten in SnelStart gezet. Bij toevoegen en bijwerken worden de producten die bijgewerkt zijn ook bijgewerkt in SnelStart.

Koppeling Excel Artikelen

Onder het kopje ‘Koppeling ExcelArtikelen’ kunt u 2 mapjes invullen.

Het 1e mapje is voor het importeren van de artikelen. In het mapje dat u selecteert moet het document komen te staan met de artikelen die geïmporteerd moeten worden in SnelStart.

Het 2e mapje is voor het exporteren van de artikelen uit SnelStart. In het mapje dat u selecteert komt het document van de artikelen die in SnelStart staan. De extra velden die u gebruikt worden ook meegenomen in het bestand.

Uitvoering

Als u naar uitvoering gaat kunt u kiezen uit importeren artikelen en exporteren artikelen.

Als u bij exporteren artikelen op ‘Nu uitvoeren’ klikt komt er een document met al uw artikelen uit SnelStart in het mapje te staan dat u geselecteerd heeft.

In dit bestand kunt u nu nieuwe artikelen toevoegen en/of bestaande artikelen bewerken.

Als u bij importeren artikelen op ‘Nu uitvoeren’ klikt wordt het Excel document uit de map die u geselecteerd heeft geïmporteerd. De nieuwe artikelen worden dan toegevoegd en de bestaande artikelen bijgewerkt (afhankelijk van de instellingen bij stap 4).