Hoe installeer ik de Multisafepay koppeling?

In dit artikel leggen we uit hoe u de koppeling met Multisafepay en SnelStart maakt.

MultiSafePay

De koppeling tussen MultiSafePay en SnelStart kijkt in SnelStart naar de openstaande debiteuren met een betalingskenmerk. Op basis van dit betalingskenmerk kijken we in uw MultiSafePay account of hierop betalingen ontvangen zijn.

Als dit het geval is boeken we de debiteur af en wordt uw tussenrekening ook geboekt. Wanneer u gelden binnenkrijgt van MultiSafePay op uw bankrekening boekt u dat rechtstreeks op diezelfde tussenrekening waardoor deze in balans komt.

Eventuele verschillen op de tussenrekeningen bestaan dan uit nog te ontvangen bedragen en/of de kosten die MultiSafePay om rekening heeft gebracht.

Installatie MultiSafePay

Als u op de downloadlink klikt in het ontvangen e-mailbericht word uw internetbrowser geopend en start het downloaden automatisch. Als het bestand is gedownload klikt u op het pull down menu en kiest u voor openen.

Hierna start het programma op en doorloopt u de stappen om S-Connect te installeren.

Licentie inlezen

In het ontvangen e-mailbericht heeft u een licentiebestand ontvangen. U kunt de licentie als volgt activeren.

Stap 1 Sla het licentie bestand op (op uw harde schijf)

Stap 2 Klik in S-Connect op de knop ‘licentie inlezen’   (tap instellingen, rechts onderin)

Stap 3 Wijs het zojuist opgeslagen bestand aan

Koppeling SnelStart

Het eerste tabblad ‘koppeling SnelStart’ is er om S-Connect te koppelen met uw SnelStart-administratie. U vult hier uw gegevens in van SnelStart.

Werkt u met SnelStart 11 of lager? Dan heeft u de keuze uit SQL of MDB. Meestal zal dit MDB zijn.

Werkt u met SnelStart 12? Dan heeft u keuze uit Online, Netwerk(SQL) of Lokaal. In SnelStart ziet u het administratiesoort direct in de lijst met administraties.

Als u alle gegevens heeft ingevuld klikt u op ‘verbinding testen’. Krijgt u een andere melding dan geslaagd? Lees de melding dan goed, het kan gebeuren dat u een typfoutje heeft gemaakt.

Koppeling MultiSafePay

De koppeling met MultiSafepay is eenvoudig in te stellen. S-Connect maakt verbinding met uw MultiSafepay. In het tweede tabblad ‘Koppeling MultiSafepay’ kunt u uw MultiSafepay koppelen aan uw S-Connect. In de eerste balk MultiSafepay token moet u een code invullen die in uw MultiSafepay kunt vinden. (login-> setting-> website-instellingen-> klik op de balk-> API-sleutel)

Bij de tweede balk moet u een dagboeknummer uit SnelStart invullen, dat is het dagboek waaruit S-Connect de gegevens haalt om te matchen met MultiSafepay.

In de derde balk moet u een nummer van de grootboekrekening waarin de mutaties van MultiSafepay worden vastgelegd. Daarna kunt u klikken op instellingen opslaan, en de koppeling testen.

 Planning 

In het derde tabblad ‘planning’ kunt u bij de kolom interval een keuze maken uit diverse opties om S-Connect op de gewenste interval de taak te laten uitvoeren. Vervolgens kunt u in de kolom ‘volgende keer uitvoeren’ aangeven wanneer S-Connect de eerst volgende keer de taak moet uitvoeren.

Uitvoering 

Bij het tabblad uitvoering wordt een overzicht getoond van alle taken. Hier kunt u handmatig een taak uitvoeren op het moment dat u dat wenst, dit doet u door op de knop ‘nu uitvoeren ‘ te klikken.

Informatie 

In het venster informatie kunt u de tijd en informatie zien wanneer er voor het laatst een uitvoering is gedaan en wat er door S-Connect is opgehaald.

Als de informatie correct uit MultiSafepay is gehaald dan komt er een groen vinkje te staan. Mocht de informatie niet correct uit MultiSafepay gehaald kunnen worden dan word dat met een blauw informatie teken aangegeven.

Mocht u uitgebreide informatie willen dan kunt u door met uw rechtermuisknop te klikken op 1 van de acties.

Met de uitgebreide informatie kunt u precies zien welke gegevens er ontbreken en welke transactie kenmerken er op orders wel of niet zijn gevonden.

Via de rechtermuisknop kunt u ook de gegevens die S-Connect heeft gevonden exporteren naar Excel. Ook kunt u de gegevens kopiëren of leegmaken.

S-Connect standaard openen

Met de optie ‘Opstarten met Windows’ (dit staat links onderin S-Connect in het tabblad instellingen) kunt u ervoor zorgen dat S-Connect automatisch opstart zodra de computer aangaat, zodat S-Connect de taken die volgens een planning lopen automatisch worden uitgevoerd.