Verhoog de omzet van uw Magento-webshop

Door Gerrit Valkenburg, Gepost op: 4-feb-2016 8:30:00 Commentaar

magento-webshop-tips-optimaliseer.jpgHoe zorgt u ervoor dat uw Magento-webshop winstgevend wordt, bezoekers terugkeren en de bestellingen binnen blijven stromen? Verhoog uw omzet met onze tips!

 

1.   Klantbeoordelingen: verhoog uw CTR vanuit Google

Magento heeft als één van de standaard functies de mogelijkheid tot productbeoordelingen, oftewel product reviews. Verzamel ten minste vier klantbeoordelingen, implementeer deze scores als rich snippets op alle pagina’s van de webshop en verhoog zo uw click-through-rate vanuit de Google-zoekresultaten. Uw webshop valt visueel namelijk meer op binnen het zoekoverzicht, omdat Google de scores met sterren toont.

Let daarbij ook op de teksten van uw metadescriptions. Een aantrekkelijke metabeschrijving laat meer mensen doorklikken, wat indirect uw uiteindelijke positie binnen Google beïnvloedt. 

2.   Verbeter de laadtijd van uw webshop

Heeft u (be)zoekers vanuit Google overtuigd om door te klikken naar uw webshop? Uw fans op sociale media geënthousiasmeerd? Laat hen dan niet wachten en kom hen tegemoet met een snelle laadtijd. U kunt de laadtijd van uw website testen met de Google Pagespeed-tool, welke u ook suggesties geeft ter verbetering.

3.   Perfectioneer de gebruikservaring van uw webshop

Communiceer het bezorg- en retourbeleid duidelijk, houd het bestelproces eenvoudig en zorg voor niet te veel afleiding qua navigatie. De moderne mens houdt van gemak, dus bedien hem op zijn wenken: zit er een product in het winkelwagentje? Bied gerelateerde producten aan.

4.   Integreer uw webshop met uw administratie

Stijgt uw omzet als gevolg van al die verbeteringen? Dat is mooi, maar het handmatig invoeren van alle bestellingen en gegevens in de administratie kost veel tijd. Optimaliseer daarom ook uw bedrijfsprocessen en koppel uw webshopgegevens aan uw administratie.

S-Connect koppelt uw SnelStart-administratie aan uw webshop, waardoor orders en klantgegevens automatisch worden verwerkt in SnelStart. Zijn er artikelen in de webshop die nog niet in SnelStart staan? Geen probleem: S-Connect herkent deze en maakt posten aan, zodat uw administratie altijd up-to-date is.

S-Connect productbeschrijving downloaden