Pakketverzenders: pakketten sneller aanmelden en betere informatie over levering

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 9-jul-2019 10:38:16 Commentaar

In Nederland alleen al versturen bedrijven collectief 420 miljoen pakketten per jaar naar de consument. Onnoemlijk veel en met de ontwikkelingen in de retail zal dit aantal naar verwachting gaan stijgen.

Hoeveel pakketjes verzend u op een dag?

Het invoeren van één pakket bij uw vervoerder kan al snel 5 minuten in beslag nemen. Reken maar uit hoeveel tijd u hier dagelijks aan kwijt bent. Zonde, want dat betekent dat u minder tijd over hebt voor werkzaamheden die echt bijdragen aan de groei van uw onderneming, zoals het optimaliseren van uw webshop of het schrijven van een blog.

Hoe meer pakketjes u per dag verstuurt, hoe belangrijker het is om een duidelijk overzicht te hebben van de verzonden goederen. U kan natuurlijk de verzonden goederen bijhouden in bijvoorbeeld een Excel bestand, maar dit houdt in dat u de orders moet overtypen wat kan leiden tot spelfouten. En dit kost weer onnodig veel tijd.

Daarbij vragen klanten steeds meer van organisaties als het aankomt op de service. Ze willen snel een bestelling kunnen plaatsen en de artikelen zo snel mogelijk binnen hebben. Een bezorgtijd van meer dan 2 dagen of meer kan klanten weerhouden bij u een bestelling te plaatsen. Als de levertijd bij de concurrent korter is, bestellen ze eerder hun producten bij hen.

 

De oplossing: S-Flex Pakketverzenders

U kunt dagelijks veel tijd besparen met S-Flex Pakketverzenders en de service richting klanten vergroten. Om gebruik te kunnen maken van dit programma, dient u te beschikken over een SnelStart-administratie.

Op dit moment hebben wij een koppeling met: PostNL, DHL, DPD, Trans mission, Gls, Sendcloud, Transsmart en Paazl. Sendcloud, Transsmart en Paazl zijn een verzamelaar van vervoerders. Bij deze partijen kunt u meerdere vervoerders kiezen, waaronder: DHL, GLS, UPS, PostNL, FedEx, TNT, DB Schenker en Keendelivery.

 

Hoe werkt S-Flex Pakketverzenders?

S-Flex Pakketverzenders is een tijdbesparende applicatie. Het is eenvoudig in te stellen in een paar stappen. U kunt er snel mee aan de slag!

1. De eerste keer dat u S-Flex pakketverzenders opstart koppelt u de applicatie aan uw SnelStart-administratie. Tijdens het instellen kunt u de printer kiezen waar de adreslabels geprint dienen te worden en u vult de gegevens van uw vervoerder in.

2. In SnelStart is een tabblad genaamd ‘pakbonnen’. Hier ziet u een overzicht van al uw orders met de status ‘pakbon’. De pakbonnen met de daarbij behorende klanten worden geëxporteerd uit SnelStart. Door op ‘verwerken’ te klikken wordt er een nieuw scherm geopend. Hier kunt u aangeven wat het gewicht van het pakketje is en de lengte, breedte en hoogte invullen. Hierna kunt u het label toevoegen en aanmelden bij uw vervoerder.

3. Bij het laatste tabblad ‘verzonden’ vindt u een overzicht van alle verzonden pakketten met de daarbij behorende gegevens, zoals ordernummer, datum, Track & Trace, wie de vervoerder is en het adreslabel in PDF formaat.

 

U kan met deze software snel een pakket aanmelden bij de pakketverzender en dit merkt de klant uiteindelijk in bezorgtijd. Klik hier als u ook de voordelen van S-Flex Pakketverzenders wilt ervaren. Wilt u weten hoe onze slimme software logistieke processen eenvoudiger kunnen maken? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag samen met u de mogelijkheden.

 

vrijblijvend-offerte-cta-sforsoftware-1