Automatiseer bedrijfsprocessen en realiseer betere bedrijfsresultaten

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 20-feb-2019 11:35:46 Commentaar

Een bedrijf zit er vol mee: processen. Veel bedrijfsprocessen worden nog steeds handmatig uitgevoerd. Dit kost onnodig veel tijd en geld en de kans op fouten is vele mate groter bij handmatige handelingen. Deze handelingen kunnen vaak geautomatiseerd worden door deze te vertalen naar ICT-oplossingen.

De voordelen van het automatiseren van bedrijfsprocessen

Het automatiseren van de bedrijfsprocessen biedt u enerzijds gemak en anderzijds efficiëntie. Het automatiseren van bedrijfsprocessen biedt helderheid. Niet alleen voor u en uw vaste medewerkers, maar ook nieuwe medewerkers weten meteen hoe de processen verlopen. Medewerkers voeren de processen elke keer op dezelfde manier uit wat fouten minimaliseert en de betrouwbaarheid vergroot. De productiviteit kan vergroot worden doordat bijvoorbeeld de administratie sneller gedaan kan worden. Hierdoor heeft u meer tijd voor andere dingen. Ook het genereren van een rapportage is vele malen eenvoudiger.

Een beter bedrijfsresultaat door het automatiseren van bedrijfsprocessen

Al met al levert het automatiseren van de bedrijfsprocessen een beter bedrijfsresultaat op. Uiteraard is het een investering, maar de tijd en energie die het vergt om de processen op te zetten en in te richten verdient u weer terug. Met de automatisering kunt u de klant beloven dat zij het product dat zij hebben besteld toegestuurd krijgen. Eventuele fouten/problemen kunt u zien aankomen door een goede rapportage. U werkt efficiënter en bent minder tijd kwijt met dezelfde uitkomst. Bovendien zullen uw klanten positief zijn over uw bedrijf en eerder een herhaalaankoop doen omdat u een betrouwbare partij bent.

 

Software voor het automatiseren van processen

Voor het automatiseren van processen is bepaalde software nodig. Soms bestaat deze software al, maar sluit het niet geheel aan bij uw wensen. Het kan ook voorkomen dat de beschikbare software niet gekoppeld kan worden aan het softwarepakket dat u gebruikt. Wanneer deze problemen zich voordoen, biedt op maat gemaakte software de oplossing.

 

In drie stappen naar een op maat oplossing

Wij zetten maatwerkprojecten op als aanvulling op het programma SnelStart. Hiervoor gebruiken wij het programma S-Maat, dit noemen wij ook wel een blokkendoos. S-Maat bevat in de basis een aantal componenten waarvan wij gemerkt hebben dat ze vaak gebruikt worden bij maatwerk projecten. Aan de hand van uw wensen bouwen wij nieuwe blokken die hierop aansluit.

De combinatie van deze blokken maken samen de S-Maat oplossing. Hoe gaat dit in zijn werk?

Stap 1: Wij komen bij u op locatie en analyseren uw bedrijfsprocessen samen met u. Wat gebeurt er allemaal in het productieproces en zijn er specifieke zaken die van toepassing zijn op uw bedrijfsproces? Uw wensen en behoeften schrijven we uit in een offerte en sturen we ter goedkeuring naar u op.

Stap 2: Na goedkeuring gaan wij aan de slag met het maken van een schets van het programma. Hierin werken wij in grove lijnen uit hoe het programma eruit komt te zien en kunt u meebeslissen in het design.

Stap 3: Als het design aan uw wensen voldoet, gaan wij de software schrijven. Vervolgens testen wij deze software.

Stap 4: De programmeur heeft de software geschreven en zal via Teamviewer de installatie bij u uitvoeren, uitleg geven over hoe S-Maat werkt en een test draaien om te kijken of alles werkt en het naar wens is. Mocht er nog iets aan de hand zijn, dan zal de programmeur dit voor u oplossen zodat u daarna aan de slag kunt!

 

Wat zijn de voordelen van S-Maat?

S-Maat is een maatwerk oplossing waarbij u kunt aangeven wat uw wensen en behoeften zijn. Deze vertalen wij vervolgens in bijpassende software die 100% hierop aansluit. Daarbij streven wij ernaar de software zo simpel mogelijk op te bouwen zodat iedereen die ermee moet werken het snapt. Zo zorgen wij ervoor dat onze maatwerk gebruiksvriendelijk is.

Welk voordeel S-Maat nog meer kan bieden? Op het moment dat u product draait, moet u ook zaken als serienummers van grondstoffen of leveranciers vastleggen. Goed inzicht in de gegevens is een essentieel onderdeel van het kunnen herleiden van de grondstoffen voor bijvoorbeeld een terugroepactie. Stelt u zich dit voor: een product dat u verkocht heeft aan tientallen klanten, is niet veilig in gebruik en u wilt deze terugroepen. Zijn de gegevens niet op orde? Dan kunt u niet zien welke klanten dit product hebben aangeschaft. Dit kan voor gevaren zorgen en uiteindelijke schade aan uw bedrijfsimago.

Met S-Maat kunt u meerdere acties koppelen in een handeling. Een voorbeeld hiervan zijn de volgende handelingen:

  • Label printen
  • Voorraad inlezen
  • Specifieke orders op leverbaar zetten

Wanneer een order binnenkomt en deze is niet op voorraad, kunt u door in het programma aan te geven dat het product geproduceerd moet worden, bovenstaande handelingen uitvoeren.

 

Met S-Maat is veel mogelijk, nog meer dan de voorbeelden die wij hierboven geven. Heeft u de wens om uw processen te optimaliseren, maar is er nog geen software voor beschikbaar of voldoet beschikbare software niet aan uw eisen? Wij helpen u graag verder.


S-Maat afspraak maken

Meer weten over maatwerk software voor uw organisatie? Kijk op www.sforsoftware.nl/maatwerk-software