6 redenen om uw boekhouding niet te koppelen aan uw webshop

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 18-mrt-2020 16:04:48 Commentaar

Niet iedere ondernemer is meteen overtuigd van de voordelen van het koppelen van de boekhouding aan de webshop met S-Connect. Opvallend is dat we vaak dezelfde argumenten van ondernemers horen om hun systeem niet te koppelen. We zeggen niet dat zij ongelijk hebben, maar we zouden u graag ook de andere kant laten zien. Daarom hebben we de zes meest voorkomende argumenten voor u op een rijtje gezet.

 

Webshop koppelen aan administratie? Nee, want....

1. We doen het altijd handmatig en dat werkt prima

De huidige manier van werken is als volgt: er komt een order binnen in de webshop, vervolgens worden alle gegevens handmatig overgenomen in SnelStart. Zo, de order staat nu onder de goede klantnummer. Werkt prachtig toch? Het werk ja, dat zeker! Het gevaar hiervan is alleen dat gegevens fout overgenomen kunnen worden.

2. Ik krijg maar een paar bestellingen per dag binnen

Een paar bestellingen per dag binnenkrijgen, het lijkt misschien weinig en alsof het overnemen van deze gegevens en bestellingen praktisch geen tijd kost. Niks is minder waar. Laten we stellen dat u vijf bestellingen per dag binnenkrijgt. Het aanmaken van een klant, of zoeken naar de desbetreffende klant in SnelStart en de order overnemen kost vijf minuten per bestelling. Dat komt neer op 25 minuten per dag, 175 minuten per week en 700 minuten per maand. Omgerekend bent u dus ruim 11 uur per maand bezig met het overnemen van deze gegevens

3. We zijn niet goed met nieuwe systemen

Een nieuw systeem leren kennen is altijd gedoe. We snappen dat u en/of uw medewerkers daar niet op zitten te wachten. Maar dat is nou juist het mooie van een koppeling: er hoeft geen nieuw systeem aan te pas te komen. Het enige wat u in het begin goed zet zijn de instellingen in de koppeling zoals interval en vanuit daar heeft u er geen omkijken meer naar.

4. Ik heb meerdere webshops of boekhoudingen, dus dat is niet handig

Als u werkt met meerdere webshops of boekhoudingen kan het lastig zijn om alle gegevens op de juiste plek te krijgen. Toch is dit met S-Connect geen probleem. U kunt de koppeling namelijk zo instellen dat gegevens automatisch op de juiste plek terecht komen.

5. Mijn webwinkelsysteem koppelt niet met SnelStart

We koppelen al met ruim tien webshopsystemen, maar het kan zijn dat uw systeem hier nog niet bij zit. Dat er geen standaard koppeling tussen uw webwinkelsysteem en SnelStart aanwezig is, wilt niet zeggen dat deze niet gemaakt kan worden. Op de achtergrond zijn we vaak al bezig met de realisatie van een nieuwe koppeling met SnelStart. Laat ons weten met welk systeem u werkt, we kunnen altijd kijken wat mogelijk is.

6. De koppeling kost geld

Dat het aanschaffen van software geld kost, daar valt niet over te discussiëren. S-Connect heeft een kostprijs van € 600,- + 20% onderhoudskosten vanaf het tweede jaar. De vraag hierbij is: wat is de koppeling u waard? Zoals we bij punt 2 hebben aangegeven, kan het aantal uren dat u kwijt bent aan het handmatig overnemen van gegevens snel oplopen. Reken dat maar eens om naar uw uurtarief. Hoe cliché het ook is: tijd is geld. En die tijd kunt u beter stoppen in belangrijkere zaken. Toch?

 

En, hoe denkt u nu over het koppelen van uw systeem aan uw boekhouding? Probeer S-Connect anders gratis uit. De proefversie is 30 dagen beschikbaar. Zo krijgt u een goed beeld van de koppeling.

S-Connect Webshop gratis proberen