5 tips om als zakelijk verkoper uw producten te verkopen via bol.com

Door Lisa Kreijfelt, Gepost op: 18-mrt-2020 10:01:00 Commentaar

Het zijn roerige tijden. Over de impact van deze virale ramp op de economie valt nog weinig te zeggen. Ondernemers maken zich zorgen, dat is ook helemaal niet gek. Toch kunnen we beter denken in oplossingen dan in doemsenario’s. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u toch orders binnenkrijgt?

Buiten uw eigen webshop, kunt u ook ervoor kiezen uw producten op een online verkoopkanaal te plaatsen. Bol.com is een geschikt platform om uw producten onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Bol.com heeft namelijk ruim tien miljoen klanten! In dit blog geef ik u 5 tips bij het opstarten van een verkoopaccount via bol.com.


Tip 1: Een account aanmaken bij Bol.com

Om als ondernemer producten te kunnen verkopen via Bol.com, moet u eerst een account aanmaken. Iedere zakelijke verkoper moet de volgende zaken vooraf regelen:

  • Een BTW-nummer
  • Een Nederlands of Belgisch postadres
  • Een Nederlands of Belgische bankrekening

Als u bovenstaande zaken geregeld heeft, kunt u beginnen met het aanmaken van een account bij Bol.com. Als u een account heeft aangemaakt kun u uw aanbod op Bol.com zetten en beginnen met verkopen.

Tip 2: Verkopen in Nederland én België

Verkoopt u in Nederland en België? Dit is geen probleem doordat u gebruik kunt maken van een apart verkoopaccount. Dit wil zeggen: u heeft een account voor uw verkopen in Nederland en een account voor uw verkopen in België.

Voordelen van een apart verkoopaccount:

  • U kunt verschillende prijzen hanteren
  • U kunt verschillende levertijden hanteren
  • U kunt verschillende retoursadressen hanteren

Tip 3: Zorg voor een hoge klanttevredenheid

Bol.com heeft service hoog in het vaandel staan. Zij weten: een hoge klanttevredenheid behoudt klanten en zorgt ervoor dat zij een volgende keer weer voor Bol.com kiezen. Daarom willen ze dat zakelijke verkopers die ook uitdragen. Ze hebben hier ook regels aan verbonden, zoals: telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 17:00, binnen 24 uur klantvragen beantwoorden, binnen 24 uur retourartikelen verwerken en minimaal een 8 als beoordelingscijfer.

Potentiële klanten kijken steeds vaker naar beoordelingen. Elke klant krijgt na het kopen van een product de mogelijkheid om uw dienstverlening te beoordelen. De evaluatie bestaat uit een hoofdvraag en een aantal vragen over de verkoper en zijn dienstverlening. Deze vragen kan uw klant beoordelen met een cijfer op de schaal van 1-10.

Verkopers die een goede beoordeling ontvangen van hun klanten, kunnen een gouden label ontvangen. Deze geeft aan dat u het als verkopen hartstikke goed doet en laat potentiële klanten zien dat ze te maken hebben met een betrouwbare partij. Natuurlijk zitten er wel voorwaarden verbonden aan het ontvangen van het gouden label:

  • De score op de hoofdvraag moet een 9 of hoger zijn
  • De score op de aanvullende vragen mag niet lager dan 8,5 zijn
  • U moet per maand meer dan 20 reviews ontvangen
  • U moet per maand meer dan 50 artikelen verkopen

Tip 4: Ontdek de voordelen van bol.com

Uw producten verkopen via bol.com brengt veel voordelen met zich mee voor uw webshop. Zo is het platform geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor uw webshop en uw producten beter worden gevonden in Google. Daarnaast is de website van bol.com responsive, wat betekent dat de webshop goed te bezoeken is via elk device.

Als u zich voornamelijk focust op de Nederlandse en/of Belgische markt, is bol.com een uitermate geschikt platform. Bovendien is het een laagdrempelig platform: als u niets verkoopt, maakt u geen kosten. Kortom: zeker het uitproberen waard!

Tip 5: Koppel uw SnelStart-administratie aan bol.com  

Als het aantal verkopen eenmaal in een stijgende lijn zit, is dat hartstikke mooi. Er is wel één groot nadeel: de hoeveelheid administratie stijgt ook. Toch hoeft dit niet te zorgen voor veel administratieve rompslomp. Gebruikt u SnelStart? Dan kunt u uw webshop koppelen aan uw boekhouding, en dat geeft veel voordelen! Zo kunt u orders die in Bol.com binnenkomen met één druk op de knop importeren in SnelStart. Dit zorgt voor veel gemak en bovendien bespaart u veel tijd.

 


S-Connect productbeschrijving downloaden